Re: Prosím mzdové - moc spěchá
Zaměstnavatel mu ale nemůže nařídit víc dovolené, než má. Musíte opravit. Zbytek by byli, pokud nebyla práce jak prostoje, což je 60% náhrady mzdy a jestli nebyli prostoje tak neplacené volno. Ale počkejme názoru zkušenějších.
Pak nemůže mít přečerpanou dovolenou o 13,5 dne. Pokud máte celoroční nárok 20 dní, zaměstnanec ukončil PP 17.5. = nárok na 6,5 dne a vyčerpal 19 dní, tak přečerpal dovolenou o 12,5 dne. Ze zákona mu musíte přečerpanou dovolenou strhnout, jakým způsobem z něj dostanete peníze, je již na vás, měl by vám tyto peníze doplatit na pokladnu. A nezapomeňte, že přečerpaná dovolené se z pohledu ZP bere jako neplacené volno.
do pátku máte ještě čas dohodnout, jak peníze vrátí, když je nemáte z čeho srazit
je na neschopence, jak jsem pochopila, takže pro potvrz. o zaměstnání se teprve staví
a také na to upozorněte vedoucího pracovníka, že sjednal dohodu a zam-ci nemáte jak srazit peníze za přečerpanou dovolenou
než ho chtěli propustit, tak se mohli alespoň zeptat, jestli něco nedluží (ale to je asi jen zbožné přání)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
16. 5. 2013 11:47
Moc prosím o radu. Zaměstnavatel nařídil dovolenou dle zákona č. 262/2006 Sb. §217 odst2 ZP - nebyla práce. Nyní mám problém zaměstnanec u nás pracuje 2 roky PP do konce roku (doba určitá) ukončil PP dohodou k 17.5.2013 - vedení mu dohodu podepsalo. Zjistila jsem, že má přečepanou dovolenou o 13,5 dne . Nemohu mu ji strhnout - byl od 16.4. na nemocenské. Co nyní poradí někdo?