Poskytovatel služby si účtuje DPH

• (neregistrovaný)

16. 5. 2013 14:44

Poskytovatel služby si účtuje a nechává proplácet DPH, přitom od 1.4.13 není veden na FÚ jako plátce DPH. Já jako plátce DPH si toto nyní nemohu odečíst.
    Jak se nechá proti tomuto podvodu postupovat?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 16. 5. 2013 20:41

P.C. (neregistrovaný)

Re: Poskytovatel služby si účtuje DPH
      Tyto skutečnosti si prověřujte před platbou a nesprávně vystavený doklad vždy vraťte. Teď můžete požadovat jen vrácení peněz a vystavení správného dokladu. Pokuty od FÚ jsou dost vysoké, takže se v případě neúspěchu obraťte tam.

• 17. 5. 2013 7:19

Pepin (neregistrovaný)

Sice o sobě tvrdí, že plátci DPH jsou, ale výpis z ARES mluví o něčem jiném. Bohužel na FÚ jsem se obrátil a tam mi řekli, že jsou pouze správci daně a toto je nezajímá, prý se mám obrátit na policii.
      Jejich IČ: 24725382

• 17. 5. 2013 8:20

P.C. (neregistrovaný)

I v ARESu jsou chyby. Pokud by tato firma byla před 1.4.2013 plátcem DPH,jak tvrdíte, mělo by to být v záznamu ARESu vidět. Takhle to vypadá, že nikdy plátcem nebyla.

A FÚ pro Prahu 8, který by tuto registraci k DPH nejspíš spravoval vám to musí potvrdit nebo vyvrátit.

Ale ještě jsou tu jiné skutečnosti. Ke 30.3. Zanikla společnost Allegro Group CZ IČ 27684555 fúzí se společnosti LONDATANE, která se posléze přejmenovala na Allegro Group CZ (IČ 24725382)... a tato "nová" společnost může být registrovaná k DPH třeba z důvodu obchodování se zahraničím, jen to ještě není v ARESu. A pokud registrace k DPH skutečně existuje, musí vám její vlastník poslat kopii. Pokud tak neučiní, můžete postupovat dle §109 a §109a ZDPH. Nebo nakonec kontaktovat policii, když nebude pochyb o tom, že DPH na dokladu být nemá.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).