Re: Parkování a 1% PC vozidla
§ 6 odst. 6 zákona o dani z příjmu - Poskytuje-li zaměstnavatel zaměstnanci bezplatně motorové vozidlo k používání pro služební i soukromé účely, považuje se za příjem zaměstnance částka ve výši 1 % vstupní ceny vozidla za každý i započatý kalendářní měsíc poskytnutí vozidla.
Moc Vaší odpověď nechápu. Pokud má zaměstnanec místo výkonu práce své bydliště v Brně, pak je každý jeho výjezd služební cestou a není to soukromá cesta. Vede knihu jízd a žádné soukromé km nevykazuje, není co přidaňovat. Firma by měla platit i parkovací místo svého auta.
citovala jsem ZDP, kdy se o přidanění hovoří v případě poskytnutí vozidla pro služební "i" soukromé účely. Domnívala jsem se, že to je jasné :-(
Já si to také myslím, ale potřebuji se ujistit.
Občas někdo něco řekne, ale je to vždy jinak.
Tak v tom mám zmaek.
Samozřejmě, že knihu jízd vede.
Jasně má pracovník ve smlouvě místo stání vozidla, místo svého bydliště. Z tohoto stanoviště vyjíždí "za obchody" a vrací se zpět.
Díky
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
17. 5. 2013 12:11
Dobrý den, mám dotaz.
Máme obch.zástupce,který má parkování v Brně v místě bydliště.
Musí mít 1% PC v základu daně?
Soukr.nejezdí, má své auto. Musí platit nějaké soukr.km?
Jinak, jsme firma z Ostravy.
Děkuji za odpověď.