Re: prodej pozemku
Na prodeji vyděláte 200000 Kč (tzn. nákupní cena - prodejní cena) nebo ho za tolik prodáte? Kromě toho mám dojem, že se zákon trochu změnil a že ÚP podporu vyplácí, když firma odstupné nevyplatila.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
17. 5. 2013 12:46
Dobrý den,
před 3,5 lety jsem s manželkou koupil pozemek. V listopadu 2012 firma, která mě zaměstnávala přestala zaměstnancům vyplácet mzdu, manželka byla na rodič příspěvku. 31.1. mi firma ukončila PP pro nadbytečnost , tj s nárokem na odstupné, které jsem samozř nedostal. A protože jsem měl nárok na odstupné , neodstal jsem nic ani na FÚ ani na státní soc podpoře, neboť papíry od zaměstnavatele jsou vyplněné na nárok a ne na skutečnost co vyplatí. :o(
V současnosti jsme se rozhodli prodat pozemek, abychom vůbec měli z čeho žít. Bohužel ho máme pouze 3,5 roku, budeme muset tedy ještě navíc odvést daně státu. Na prodeji pozemku můžeme vydělat cca 200.000,- já se v současnosti živím jako OSVČ, ale stále jsem ve ztrátě a maželka také - OSVČ - pojišťovák. Nevíte jestli není nějaká výjimka z daně pro náš případ? Výše popsanou skutečnost lze samozřejmě legálně prokázat.
díky J.