Re: Dohoda o provedení práce - odpovědno
Když něco pokazíte jako OSVČ (tzn. práce na ŽL), tak může klient vymáhat škodu na Vás. Když budete mít sjednanou DPP, tak jste zaměstnancem a klient může požadovat odškodnění na firmě (tzn. na klinice) a zaměstnavatel (tzn. klinika) pak může do určité výše požadovat úhradu škody na Vás.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
17. 5. 2013 19:26
Dobrý den,
prosím o radu, budu pracovat jako kosmetička, místnost v pronájmu budu mít v jedné zavedené klinice. Budu pracovat na ŽL u sebe a majitelka kliniky mi nabídla, že bych mohla ošetřovat její klienty u ní s tím, že bych měla podepsanou dohodu o provedení práce. Bylo mi dnes řečeno jinou osobou, že pokud bych měla podepsanou dohodu o provedení práce, zodpovídala bych za svou práci na klientech a pokud bych někomu nějak ublížila, mohl by žalovat mě a ne majitelku kliniky, proto Vás prosím o odpověď, jak to vlastně je. Dost to spěchá, děkuji všem