Re: Pracovní úraz
Pokud se opravdu jedná o prac. úraz, pak rychle dodatečně sepsat a poslat příslušným institucím. Vy jako mzdovka musíte udělat výplatu jako by měl klasickou nemoc (mám na mysli výpočet) a po ukončení nemoci spočítáte náhradu za ztrátu na výdělku. Nebo můžete odškodnění provádět každý měsíc. Jakmile bude zaměstnanci nemoc končit, dáte mu tiskopis ,,potvrzení lékaře o trvání prac. neschopnosti,, a ,,posudek o bolestném,, (najdete na stránkách Kooperativy) a zaměstnanec si tyto tiskopisy nechá potvrdit u ošetřujícího lékaře. Vy pošlete před výpočtem odškodnění na OSSZ tiskopis ,,náhrada ztráty na výdělku po dobu PN,, (pokud jeho nemoc bude delší než 21 dnů. Veškeré výpočty pak budete provádět na tomto tiskopise.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
20. 5. 2013 8:22
Prosím dostala jsem neschopenku, kde je zaškrtnut pracovní úraz (17.5.), ptala jsem se vedoucího zda je sepsán záznam o úrazu - a není. Z odborné knihy jsem pochopila, že lze sepsat záznam do 5 prac. dnů, takže sepíší dodatečně. Jak mám potom já jako mzdová pokračovat? Nikdy jsem ještě neřešila, vím, že mám záznam zaslat různým orgánům, ale jak se řeší úraz ve výplatě? Ještě dodám, že zaměstnanec nastoupil do PP 2.5.2013. Děkuji za trpělivost.