Náhrada za ztrátu na výdělku

• (neregistrovaný)

20. 5. 2013 12:29

Dobrý den,
    prosím o radu. Zaměstnanec měl pracovní úraz v 3/14, PN trvala do 4/13. Vyplňuji formulář pro Kooperativu a trochu jsem se zasekla. Má pracovní dobu 37,5h/týden, některé dny pracuje 11,5h a jiné 7,5h. Ale např. při čerpání ŘD se mu vždy proplácí 7,5h (nevím, zda je to tak správně, dělám v této firmě mzdy teprve krátce a tak je to tu zavedeno).
    Do formuláře potřebuji uvést prům. hrubý výdělek za pracovní den a zmeškané pracovní dny, ale nevím, jak to spočítat, když nepracuje každý den stejně.
    Předem děkuji za Váš čas a rady

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 20. 5. 2013 12:44

jasná. (neregistrovaný)

Re: Náhrada za ztrátu na výdělku
      To, že čerpání dovolené proplácíte špatně teď nebudeme řešit.
      Na tiskopis pro Kooperativu musíte napsat do bodu 5b)typ prac. doby nerovnoměrně rozvržená prac. doba a rozepsat dle plánu směn, který den měl kolik hodin odpracovat. Spočítáte, kolik měl celkem odpracovat hodin a ty vynásobíte průměrem pro výpočet náhrad, který měl v den nemoci.

• 20. 5. 2013 12:52

Ester1234 (neregistrovaný)

Děkuji za odpověď, myslela jsem si, že to bude tak, jak říkáte.
      Převzala jsem tady mzdy v březnu, a to proplácení dovolené mi hned přišlo nesprávné. Budu to muset nějak vyřešit, takových zaměstnanců je tady více.

• 20. 5. 2013 12:52

jasná. (neregistrovaný)

Anebo má snad pravidelnou prac. dobu a to, že pracuje někdy 11,5 hod. je, protože pracuje přesčas?.

• 20. 5. 2013 12:56

Ester1234 (neregistrovaný)

V počítači má navedeno, že pracuje 7,5h denně. Ale na výkaze uvádí pracovní dobu zpravidla 11,5h s tím, že stanovenou měsíční pracovní dobu nepřesahuje.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).