Re: Hlášení na FÚ kvůli 2. pilíři
info najdete zde:
http://cds.mfcr.cz/cps/rde/xchg/cds/xsl/placeni_dani_20833.html?year=0
elektronický podpis neřeším, hlášení pošlu přes web daňové správy nepodepsané a poplatník si podá na finannčí úřad potvrzení, o podání zprávy - které musí sám podepsat
Který poplatník si podá na FÚ potvrzení o podání zprávy, když tiskopis odesíláte jménem organizace? Nebo máte ve II. pilíři jen OSVČ (ne zaměstnance)?
Dobrý den, na daňovém potrále finanční správy najdete formulář vyúčtování pojistného na důchodové spoření,podává se za jednotlivé zaměstance v řádku zvlášť a dále jsou tam uvedena čísla účtu pro jednotlivé finanční úřady krajů. My máme jednoho zaměstance a funguje to.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
20. 5. 2013 13:45
Dobrý den, prosím Vás, máme si nějak "zařídit" elektronické podání na FÚ kvůli 2. pilíři? Ještě se nám nikdo nepřihlásil, ale chci být na to připravená. Vím, žen např. kvůli elektronické komunikacíi se sociálkou jsem si stahovala na jejich stránkách nějaký formulář a vyplňovala jsem jej, pak odeslala a na základě toho podání funguje.
Jestli máme něco takového udělat i s FÚ? Přiznání elektronicky zatím nepodáváme.
Dále mě zajímá, jak zjistím č. účtu toho FÚ, na které budeme těch 5 % posílat.
Prosím poradí mi někdo?