Re: První nespolehlivý plátce
Taky by mě to zajímalo. Naivně doufám, že někde bude k dispozici seznam nespolehlivých plátců. Připadá mi totiž šílené lustrovat denně stovky faktur od našich dodavatelů kvůli nespolehlivosti, když by stačilo projít si seznam nespolehlivých a hned bychom věděli, že z našich dodavatelů tam není ani jeden (nebo je to pouze firma X), ale ostatní prověřovat nemusíme!
omlouvám se nějak mi to uteklo
http://www.ceskatelevize.cz/ct24/ekonomika/227639-prvni-nespolehlivy-platce-dph-zverejnen-ti-spolehlivi-naopak-oceneni/
Evo,
domnívám se, že je to skutečně naivní. :-))
A i kdyby měly být veřejně přístupné seznamy, tak jsem někde četl, že nespolehlivých plátců má být cca 20 000 Kč.
Navíc kdyby někde měly viset seznamy, tak stát prosoudí miliardy. Připomínám Diag Human. Jedna společnost a hned je škoda několik miliard a stát nemůže provádět zápůjčky uměleckých děl do ciziny, protože je pan Jan Kalvoda hned nechá zabavit.
Hezký den!
Nespolehlivým plátcem nás finanční úřad může označit tehdy, když závažně neplníme své povinnosti ve vztahu ke správě DPH. Například nepodáme daňové tvrzení (přiznání), neuhradíme DPH nebo neposkytujeme součinnost se správcem daně při daňové kontrole nebo při ověřování skutečností uvedených v daňovém tvrzení či registračních údajích. Mělo by jít o porušení povinnosti, které svou intenzitou ohrožuje veřejný zájem na řádném výběru DPH. Neměli bychom tedy být označeni za nespolehlivého plátce jen za formální porušení povinností, které by z hlediska správy a výběru daně nemělo prakticky žádný negativní dopad.
Generální finanční ředitelství uvádí, že závažně porušíme své povinnosti až tehdy, když dlužíme na DPH za 3 měsíce minimálně 10 mil. Kč nebo jsme se zapojili do podezřelých obchodů a dostali jsme proto zajišťovací příkaz, který jsme však neuhradili anebo nám finanční úřad vyměřil nebo doměřil DPH minimálně 500 tis. Kč.
Rozhodnutí je vždy na správci daně. -toť uvedeno na níže napsané adrese.
Firmy s malým počtem dodavatelů si musí nespolehlivého plátce ohlídat(já našla na http://jakpodnikat.cz/nespolehlivy-platce-ruceni-za-odvod-dph.php.........je tam odkaz na registr plátců dph) a firmy s velkým počtem dodavatelů budou mít přístup do registru, kde budou uvedeni všichni nesp.plátci - ale přesné podmínky neznám,protože se nás to netýká, jen píši co jsem vyslechla v televizi
>>>>Čekala bych jiné firmy v jiných oborech činnosti.
>>>
>>>No když se statutár jmenuje Gusejn Gusejnov ...
>>>:o)
>>
>>to sice jo, ale je to poměrmě nová firma z roku 2012.
>>V insolvečním rejstříku je plno firem a skoro každá
>>dluží dlouhodobě FÚ!!! A v registru nejsou.....
>>Doufám,
>>že zatíZa co nespolehlivým plátcem
>
>Nespolehlivým plátcem nás finanční úřad může označit
>tehdy, když závažně neplníme své povinnosti ve vztahu
>ke správě DPH. Například nepodáme daňové tvrzení
>(přiznání), neuhradíme DPH nebo neposkytujeme součinnost se
>správcem daně při daňové kontrole nebo při ověřování
>skutečností uvedených v daňovém tvrzení či
>registračních údajích. Mělo by jít o porušení povinnosti, které
>svou intenzitou ohrožuje veřejný zájem na řádném výběru
>DPH. Neměli bychom tedy být označeni za nespolehlivého
>plátce jen za formální porušení povinností, které by z
>hlediska správy a výběru daně nemělo prakticky žádný
>negativní dopad.
>
>Generální finanční ředitelství uvádí, že závažně
>porušíme své povinnosti až tehdy, když dlužíme na DPH za 3
>měsíce minimálně 10 mil. Kč nebo jsme se zapojili do
>podezřelých obchodů a dostali jsme proto zajišťovací
>příkaz, který jsme však neuhradili anebo nám finanční
>úřad vyměřil nebo doměřil DPH minimálně 500 tis. Kč.
>
>Rozhodnutí je vždy na správci daně. -toť uvedeno na
>níže napsané adrese.
>
>Firmy s malým počtem dodavatelů si musí nespolehlivého
>plátce ohlídat(já našla na
>http://jakpodnikat.cz/nespolehlivy-platce-ruceni-za-odvod-dph.php.........je tam
>odkaz na registr plátců dph) a firmy s velkým počtem
>dodavatelů budou mít přístup do registru, kde budou
>uvedeni všichni nesp.plátci - ale přesné podmínky
>neznám,protože se nás to netýká, jen píši co jsem vyslechla
>v televizi
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
21. 5. 2013 10:44
Dobrý den,
ministerstvo nám zase "ulehčilo" práci, nevíte prosím někdo, kdo je první nespolehlivý plátce DPH?
Předem moc díky
Eva