Re: rozvázání pracovního poměru
>Zaměstnanec i zaměstnavatel chtějí ukončit pracovní
>poměr ke dni 31.5.2013. Mohou toto udělat tak, že
>zaměstnavatel sepíše se zaměstnancem dohodu o rozvázání
>pracovního poměru
ANO
s tím, že jako důvod bude uveden §52 c).
tomu musí předcházet rozhod.zam-tele o org. změnách
>Dosud jsem chápala, že při výpověi ze strany
>zaměstnavatele musí být dodržena dvouměsíční výpovědní lhůta.
>Lze si toto dohodnout, i když nejde o dohodu dle §49?
jde o dohodu dle § 49, důvodem je org.změna dle § 52 c)
Ptám se za zaměstnavatele. Někde jsem právě četla, že pokud vyplatí zaměstnavatel odstupné a uvede, že jde o dohodu-§49, pak se musí odvést i sociální a zdravotní. Myslím si však, že by nešlo o výplatu odstupného jako takového, ale o nějaké "odchodné".
V našem případě se ovšem zřizuje provozovna v jiném městě a jde o organizační důvody - z toho důvodu jsem se ptala na §52.
Moc děkuji za rady.
tak vám doporučuji nečíst někde něco, ale vzít ZP, tak se dočtete, jak je to ve skutečnosti. Navíc, pokud se ruší provozovna, jde o důvod dle § 52 a), pokud se přemisťuje, tak b), žádné c). proč to neřeší někdo, kdo o tom něco ví?Toto jsou základní věci, které musí zam-tel znát a postupovat dle platné zákonné úpravy.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
21. 5. 2013 11:14
Zaměstnanec i zaměstnavatel chtějí ukončit pracovní poměr ke dni 31.5.2013. Mohou toto udělat tak, že zaměstnavatel sepíše se zaměstnancem dohodu o rozvázání pracovního poměru s tím, že jako důvod bude uveden §52 c). Dosud jsem chápala, že při výpověi ze strany zaměstnavatele musí být dodržena dvouměsíční výpovědní lhůta. Lze si toto dohodnout, i když nejde o dohodu dle §49?