Re: neuznané bolestné od pojišťovny
Taky jsme kdysi propláceli zaměstnancům odškodnění ve výplatě, aby si nemuseli podávat v následujícím roce daňové přiznání. Do chvíle, kdy pojišťovna neuznala plné odškodnění, ale pokrátila ho o 30% a pak nastaly problémy. Od té doby to necháváme na pojišťovně. To jsou pouze moje zkušenosti. Přeji pěkný den.
Re: neuznané bolestné od pojišťovny
Dobry den,
nechci vam do tech postupu kecat, spis mi jde o primarni problem, a to neuznani naroku zamestnance pojistovnou. Zamestnanec neni v zadnem vztahu s pojistovnou, a pojistovna nema ze zakona v zadnem pripade pravo posuzovat narok zamestnance na obdobne plneni. Jestlize zamestnavatel uznal narok na nahradu na vydelku a bolestne a taky castku zaplatil, musi tuto castku zadat od pojistovny, to ze pojistovna zamestnavateli tuhle celou castku uhradit odmita nema zadnou relevanci co se tyce zamestnance. Co vic, zamestnanec vubec neni povinny vam vracet jiz vyplacene castky. Spis by se zamestnavatel mel obratit na CNB, aby prostrila jednani pojistovny, ktere je zrejme protizakonne.
K.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
21. 5. 2013 12:06
dobrý den,zaměstnanec utrpěl pracovní úraz. vyplatili jsme mu náhradu ztráty na výdělku a bodle posudku o bolestném jsme toto bolestné dle bodů vyplatili. lékař zaměstnanci vyplnil na jeho didagnozů 100 bodů. pojišťovna však uznala pouze 20 bodů. zaměstnanec si vyžádal na radu pojišťovny jiný nezávislý posudek od jiného lékaře, pojišťovna opět trvá na svém bodovém hodnocení.
takže zaměstnanec bude muset vracet rozdíl mezi bolestným, které jsme mu vyplatili a požadovali po pojišťovně.
poradíte mi prosím jak má zaměstnanec tento rozdíl vrátit-přes pokladnu nebo mám nechat projít mzdami-aby bylo zřejmé z mzdového listu ? můžeme zaměstnanci povolit úhradu ve splátkách?
předem moc děkuji všem za pomoc