Re: Váš názor, ale nepatří to sem...
Stalo, ale reakce byla úplně jiná. Propíchla se šlěhačka v kelímku přímo v košíku a tekla na nákup. Prodavačka ihned donesla hadr a papírové utěrky, ze země to utřela a očistila všechno zboží v košíku a na kolegini volala, aby donesla šlehačku novou neporušenou. Všechno s úsměvem. Tak že záleží na lidech. Jednalo se o LIDL.
Dobrý den . Stalo v Tetě , zaplatila jsem šampón , hrozně pospíchala - upustila a půlka vytriskla ven . Nepříjemný chlap u pokladny ječel na jinou prodavačku , že tu někdo ( jako já ) hrozně nadělal . Očima mě vraždil . Já byla taky červená až po kotníky , omlouvala jsem se , že hrozně pospíchám a chtěla to uklidit , Paní mi nasraně řekla , že ten svinčík uklidí a též mě propíchla pohledem . Snad půl roku jsem tam nebyla . Slušnost se vážně vytrácí....
V potravinách jsem si "propíchla" kelímek se šlehačkou, když to uviděla prodavačka, okamžitě ke mně pospíchala a já čekala výtky atd. a ta slečna s úsměvem vzala šlehačku, dala mi novou a říkala, že se nemám zlobit, že některé obaly nic nevydrží
- ono na druhou stranu - být příjemná celý den za 8 000,- hrubého - to chce taky výdrž, no a pak to musí někdo "odnést"
zkuste se usmát a říct si, že se mohlo stát něco daleko horšího
Myslím, že za mzdu 50.000 by klidně rozlité jogurty nebo vozíky umývala s úsměvem. Ale za mzdu, ze které nezaplatíte ani bydlení - tak to se opravdu nedivím, že jakákoliv práce, kterou musí udělat navíc ji opravdu nerozradostní.
Problém je, že není žádný výběr v možnostech zaměstnání a tyto profese jsou totálně podhodnocené. Tím ovšem neomlouvám nevhodné chování, ale jen chci napsat, že na druhé straně i chápu, i když jako zákazník bych se cítila taky příšerně.
On je ale rozdíl v tom, kdo těch 57000 bere. Jsem přesvědčená, že prodavačka v obchodě, který by jí platil za péči o zákazníky 57000, by s úsměvem opucovala nejen košík, ale s úsměvem i Vaše boty a ještě by se Vám omluvila a salát samozřejmě přinesla nový.
Kdežto 57000 (včetně přesčasů a pohotovosti) u lékaře sice není málo, ale mnoho zaměstnanců v jiných profesích bere 2x tolik a to nemají na starosti životy pacientů. Tím ovšem chování některých doktorů a špatný přístup k pacientům neomlouvám.
Tak o té příjemné prodavačce za 57 tisíc já přesvědčena nejsem. A nevěřím tomu. Jednak znám ochotné a milé prodavačky i za těch 10 tisíc hrubého, jednak znám osobně prodavačky a prodavače, jejichž mzda se pohybuje okolo 25 tisíc, což dle mne není málo, a občas je to na zabití, jak se chovají k zákazníkům.
Proto tvrdím, že ochota nemá nic společného se mzdou. Někteří zaměstnanci si budou připadat podhodnoceni při jakékoliv, byť sebevyšší mzdě a také se tak potom chovají k zákazníkům.
Tak o té prodavačce x velká výplata já přesvědčená jsem, protože majitel obchodu, který by prodavačce platil 57000 (z toho plyne, že by nešlo o obyčejný obchod), by si tam nepříjemnou prodavačku nenechal. Takže by jí stálo zato být příjemná, milá a usměvavá, i kdyby vůbec neměla náladu. Vzpomínáte na film s Funésem, jak cvičil své číšníky v ovládání se a jak si je pak prověřoval tím, že se namaskoval a dělal se sebe protivného hosta své restaurace?
není to o penězích, je to o lidech, moje zkušenost s lékaři je že NĚKTEŘÍ a je jich naštěstí menšina, která dokáže té většině naprosto pokazit reputaci a je to úplně stejné, jako např. tady, někdo odpoví slušně a mile a jiný, no však to všichni kdo sem chodí znají
Víte, myslím, že není možné paušalizovat, moje zkušenosti jsou opravdu obojího druhu a dokonce arogance zubaře soukromníka (platím sama ) byla tak nebetyčná, že jsem uvažovala o změně, bohužel zubařů je tak málo, že mi nezbylo nic jiného než strpět dvakrát do roka chování arogantního blba. Na jeho chování si stěžuje spousta dalších lidí, a jeho chování podle mne vyplývá z toho, že si je moc dobře vědom toho, že nemáme možnost jít jinam.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
21. 5. 2013 18:21
Dobrý den, dnes jsem potřeboval dodělat DPH, ale hlad byl větší, skočil jsem si koupit pochoutkový salát, rohlík a colu. Prodavačka mi v obsluze navážila salát, zavřela plastovou krabičku a já ji dal do košíku. Když jsem vyndával věci u pokladny, salát se vysypal do košíku, já si myslím, že to paní prodavačka špatně zavřela, zaplatil jsem vysypaný salát a nákup a musel si vyslechnout " to musíte udělat zrovna teď když nám košíky dneska umyli, začala na mě křičet paní pokladní, nedokážete si pohlídat ani 3 věci!! Já jsem podotkl, že tu krabičku by mohl taky někdo zabalit do folie a nic by se nestalo. Košík jsem utřel kapesníkem a vracel ho na ostatní, to jsem neměl dělat. Zase se ozval jekot abych se nesnažil zamazat ostatní košíky, které jim dnes umyli. Fronta lidí a já červený až na patě. Přišel jsem teď do kanceláře a přemýšlím, mám to hodit za hlavu a myslet si své nebo se vrátit a ozvat se........ , nevím, pouze přemýšlím kam spějeme a kde je mez slušnosti. Prosím, stalo se vám už něco podobného nebo jsem úplně pitomý.
Děkuji Libor