Re: OT: zlevnění plynu u RWE
Nechala jsem si to vysvětlit na RWE a dost mě celá jejich kampaň přijde k pousmání. Takže cena, kterou platíte se skládá z ceny za distribuci (na ni se sleva nevztahuje, naopak se nám od 1.1. zvedla), dále cena za plyn se skládá ze stálé měsíční částky (ta se taky nemění) a cena za odebraný plyn v Kč/kWh. Jen na tuto poslední část se vztahuje sleva. Tip 23+ znamená, že fixace 2 roky na původní smlouvě zůstává v platnosti. Až po jejím uplynutí nám slevní (v našem případě 13% z 1,11221Kč/kWh na 0,9676Kč/kWh). Ostatní složky ceny podléhají platnému ceníku, který se stále mění (nahoru). Platnost Tip 23+ začíná po uplynutí fixace a končí 24 měsíců od podpisu Tip 23+ (v našem případě 9/2014-5/2013) Mimo to Vám dají při podpisu bonus cca 2200,-Kč. Spočítala jsem, že při stávajících cenách ostatních složek ceny bychom ušetřili asi 5000,- ze 75000,-Kč. Složitější to už být nemůže a jejich kampaň je klamavá, neboť se vztahuje jen na nové smlouvy nebo ty bez fixace (existují-li).
Děkuji moc, pochopila jsem to tedy dobře? Máme fixaci na 2 roky od 3/2012 - 3/2014. Teď mi přišel k podpisu ten dodatek 23+, takže do 3/2014 se nic nemění , teprve pak mi zlevní o těch "10%" a to bude platit do 5/2015 - pokud tedy podepíšu nyní v 5/2013...?
>
Děvčata , pokud máte větší odběr , tak s RWE nic nepodepisujte. I po neprůhledném slevnění jsou drazí. S většino uspolečností podepisujete na rok a můžete každý rok měnit.Já jsem přešla od RWE k E.ON a za lošký rok úspora necelých 9 tis. při stejné spotřebě. http://www.finance.cz/zpravy/finance/384730-srovnani-ceny-plynu-2013-zebricek-dodavatelu-po-zlevneni-rwe/
http://www.cenyenergie.cz/plyn/srovnani-plynu/?region=4&liv=1&completeUse=&use2=1.2&use3=4&use1=12&lowest=1&type=&=
No tak to ztráci smysl, protože se akorát upíšu na další měsíce a budu mít zase nějaký fixní ceník na delší dobu, tak to můžu rovnou počkat, až mi doběhne těchto 24 měsíců a pak dle aktuální situace řešit dál. A do té doby mi stejně nezlevní, to je teda fikané, ale i když jsem četla dodatek xkrát, tak jsem to z toho nevyčetla o:)) děkuji
>No tak to ztráci smysl, protože se akorát upíšu na
>další měsíce a budu mít zase nějaký fixní ceník na delší
>dobu, tak to můžu rovnou počkat, až mi doběhne těchto
>24 měsíců a pak dle aktuální situace řešit dál. A do
>té doby mi stejně nezlevní, to je teda fikané, ale i
>když jsem četla dodatek xkrát, tak jsem to z toho
>nevyčetla o:)) děkuji
>A ten kdo nic nepodepsal a nepodepíše má slíbenou prémii až 3000 Kč, kterou ovšem dostane až ve vyúčtování za rok 2014, protože 12-měsíční období, kdy máte být u RWE se počítá od 1.7.2013-30.6.2014, tedy v roce 2015, pokud vám ovšem "z nějakého důvodu" nepošlou upomínku nebo něco podobného. viz Veřejný příslib přiznání speciální prémie.>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
22. 5. 2013 8:37
Dobrý den, prosím, nemáte zkušenost s nabídkou Tip 23+? Otec již dříve podepsal tzv. fixaci pevné ceny plynu na 2 roky, to už běží....poté co proběhla reklamní akce RWE na zlevnění plynu o 10% přišla další nabídka, že můžeme podepsat dodatek Tip 23+, ale nejsem z toho moudrá. Týka se tedy "10% sleva" i těch, kteří již dříve podepsali fixaci cen? Předpokládám, že pokud dodatek nepodepíšu, zůstaneme u té staré ceny - vyšší. Pokud podepíšu, tak mi sníží cenu, ale počítá se mi znovu dalších 23 měsíců, na které se musím opět upsat. děkuji za zkušenosti, je to opravdu psáno tak, že se v tom jako ženská těžko orientuji.....