Re: Odstupné a insolvence
ve skutečnosti při výplatě odstupného odešlete vše nad nezabavitelnou částku na insolvenci a zaměstnanec 3 měsíce nebude mít z čeho žít. Být zaměstnancem, asi bych se se zaměstnavatelem domluvila na ukončení PP - klasickou dohodu podle §49, bez odstupného.
ano, to jsem si myslela, tedy tak jsem to chtěla udělat. Nevím to přesně na částky, bere cca 10 tisíc, takže prostě by měl dostat těch 10 tisíc a vše ostatní jde na insolvenci, ale ten právník mi teď tvrdil, že ne, že dostane 4*10 tisíc, že by neměl z čeho žít.
Jenže nějaké potvrzení ze zákona nebo tak něco nemám.
to, co říká právník, je sice logické, ale bohužel to odporuje našim zákonům. Zkuste se dotázat přímo insolvenčního správce, zda se spokojí s běžnou částkou a nebude chtít srážky z odstupného, aby měl zaměstnanec z čeho žít.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
22. 5. 2013 9:19
>Dobrý den,
>zaměstnanec končí PP na základě dohody, jelikož je
>zrušeno jeho pracovní místo, dostane odstupné ve výši 3
>platů.
>Zaměstnanec je ale v insolvenci. Jak to bude s
>odstupným? Pošlu vše na pohledávku? On ale potom nebude mít
>nárok na podporu, bude tedy tři měsíce bez prostředků?
>Nemáte s tím někdo prosím zkušenost, co s tím?
>Děkuji
Dobrý den, již jsem odpověď dostala, teď mi ale přišel zaměstnanec, že prý je to jinak a že mluvil se soudcem. Tak jsem mu volala, prý to není jasně vyloženo, jak to má být, ale logicky, že to je, že dostane ty 4 platy a budu srážet jako normálně. Nechala jsem si to od něj poslat písemně, ale stejně se mi to úplně nezdá.
Takže já teď nevím, co s tím, neporadí mi někdo prosím?