Odstupné a insolvence

• (neregistrovaný)

22. 5. 2013 9:19

>Dobrý den,
    >zaměstnanec končí PP na základě dohody, jelikož je
    >zrušeno jeho pracovní místo, dostane odstupné ve výši 3
    >platů.
    >Zaměstnanec je ale v insolvenci. Jak to bude s
    >odstupným? Pošlu vše na pohledávku? On ale potom nebude mít
    >nárok na podporu, bude tedy tři měsíce bez prostředků?
    >Nemáte s tím někdo prosím zkušenost, co s tím?
    >Děkuji

Dobrý den, již jsem odpověď dostala, teď mi ale přišel zaměstnanec, že prý je to jinak a že mluvil se soudcem. Tak jsem mu volala, prý to není jasně vyloženo, jak to má být, ale logicky, že to je, že dostane ty 4 platy a budu srážet jako normálně. Nechala jsem si to od něj poslat písemně, ale stejně se mi to úplně nezdá.
    Takže já teď nevím, co s tím, neporadí mi někdo prosím?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 5. 2013 9:42

RenataH (neregistrovaný)

Re: Odstupné a insolvence
      ve skutečnosti při výplatě odstupného odešlete vše nad nezabavitelnou částku na insolvenci a zaměstnanec 3 měsíce nebude mít z čeho žít. Být zaměstnancem, asi bych se se zaměstnavatelem domluvila na ukončení PP - klasickou dohodu podle §49, bez odstupného.

• 22. 5. 2013 9:45

Jana01 (neregistrovaný)

ano, to jsem si myslela, tedy tak jsem to chtěla udělat. Nevím to přesně na částky, bere cca 10 tisíc, takže prostě by měl dostat těch 10 tisíc a vše ostatní jde na insolvenci, ale ten právník mi teď tvrdil, že ne, že dostane 4*10 tisíc, že by neměl z čeho žít.
      Jenže nějaké potvrzení ze zákona nebo tak něco nemám.

• 22. 5. 2013 9:56

RenataH (neregistrovaný)

to, co říká právník, je sice logické, ale bohužel to odporuje našim zákonům. Zkuste se dotázat přímo insolvenčního správce, zda se spokojí s běžnou částkou a nebude chtít srážky z odstupného, aby měl zaměstnanec z čeho žít.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).