DPČ, ÚP a placení pojistného

• (neregistrovaný)

22. 5. 2013 10:46

Zdravím, chtějí mě vyloučit z úp z důvodu o den pozdějšího nahlášení DPČ. Na DPČ jsem si stejně při registraci na ÚP mohla vydělat jen 4 tisíce hrubého s tím, že by mi stejně pozastavili podporu. Což je na nic. Já mám možnost na DPČ uděla měsíčně až 100 hodin, což mi v odměnách hodilo 6000 měsíčně. Doma mám dvouletého syna. na netu jsem se dočetla, že pokud pěčuji o dítě do 4 let, mám nárok na hrazení pojištění státem i přesto, že nebudu registrovaná na úp. můžu tedy i přesto, že mě vyřadí žádat o hrazení pojistného a pokračovat v DPČ na těch 100 hodin měsíčně? Nebude to vadit, že pracuji? Dítě není umístěné ve školce, hlídá ho babička. A ještě mám dotaz, pokud bych chtěla žádat na sociálce o nějaký doplatek, vím, že musím být registrovaná na úp, ale pokud by za mě stát to pojištění platil, šlo by to? Mám za to, že stát v tomto případě platí pouze zdravotní a co kdybych si sociální zaplatila sama? MOhla bych pak žádat např. o nějaký příspěvek na bydlení? A co přídavek na dítě? Mám na něj nárok? Ten se přece dává na dítě ne? To se mnou nemá nic společného. Díky moc za odpovědi

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).