Srážky ze mzdy a vyplacená mzda.

• (neregistrovaný)

17. 2. 2012 11:52

Dobrý den.
    Můj čistý měs. příjem je 17,558 Kč. Za měsíc leden mi byla vyplacena čistá mzda po srážkách 5,841 Kč. Zdá se mi to spočítáno špatně. Jsou prováděny srážky. Jedna přednostní - výživné ve výši 6,000 Kč a ostatní nepřednostní. Dle mých výpočtů dle metodik na internetu (viz. www.epravo.cz) i kalkulaček by mi měla být vyplacena ještě tzv. třetí třetina (2,922 Kč) k výše uvedené částce tedy celkově cca 8,761 Kč. Bohužel paní účetní mi tvrdí, že vyplacená částka je správná a že uvedenou třetinu použila na přednostní pohledávku a že je vlastně tato třetina zahrnuta v částce 5,841 Kč. Opravdu nevím jak je to dobře.Že by to všude na internetu a ve všech příkladech bylo špatně? Ona dále tvrdí, že takhle to má nastaveno v SAP a že je to tudíž dobře.Děkuji za odpověď.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 17. 2. 2012 16:37

autorka

Dobrý den,

konkrétní výpočty neposkytujeme. V každém případě ale povinnému musí zůstat alespoň základní nezabavitelná částka (+ případné částky na vyživované osoby) a jedna třetina, která vždy náleží povinnému, tj. v roce 2012 minimálně: 5842 + 2922 Kč.

Dagmar Kučerová  ;)

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).