Re: Řádky 24 a26 v přiznání DPH
a kam byste v přiznání uvedla DPH, program to asi sám nezařadí, musela jste použít chybný kód, s kterými ten program pracuje
měla jste dát jako tuzemské plnění s 21% - ř. 1 přiznání
Aha... Takže to mám udělat jako plnění v tuzemsku? Já mám v programu jenom možnost :
v tuzemsku
do EU plátci
do EU neplátci (to jsem zvolila já)
do zahraničí.
Teprve až kdybych překročila limit, tak by to bylo tak, jak jsem to měla původně? a ten limit prosím je kolik?
Moc děkuji za ochotu
Teprve až kdybychom překročili limit
pokud na Slovensko překročíte limit 35 tis. EUR, musíte se zaregistrovat k DPH na Slovensku
dle §8 odst. 2 je místem plnění ĆR, proto vyberete možnost v tuzemsku
měla byste se taky informovat (v manuálu nebo u autora programu), co to znamená pojem do EU neplátci
Už vím, jak to je. Když jsem zaškrtla prodej do EU neplátci, tak se mi DZ a DPH započítalo do řádku 1 a DZ program zapsal do řádků 24 a 25. Když jsem zaškrtla prodej v tuzemsku, tak hodnoty zůstaly pouze v ř. 1.
V obou případech mi konečný odvod DPH vyšel stejně.
Teď jenom nevím, jestli ty řádky 24 a 25 mám nechat vyplněné...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
22. 5. 2013 12:58
Na Slovensko jsme poslali zboží neplátci za 1240 korun +21%DPH. Na faktuře máme dopravné 380 Kč + 21%DPH. Mám sečíst a napsat celou hodnotu 1620 Kč do ř. 24 nebo takto rozděleně do ř. 24 a 26?
Moc děkuji