Privydelek na rodicovske

• (neregistrovaný)

22. 5. 2013 18:53

Dobry den,
    od podzimu 2012 jsem na rodicovske dovolene, pro rok 2012 jsem mela podepsané prohlaseni poplatnika k dani. Nyni mam od kvetna 2013 moznost pracovat u stejneho zamestnavatele na DPP. Muzu podepsat "ruzovku" na uplatneni slevy na poplatnika? a az nastoupim po rodicovske na sve puvodni misto podepisu ji znovu a sleva na DPP se "zrusi"?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 22. 5. 2013 18:58

Líba (neregistrovaný)

Re: privydelek na rodicovske
      Prohlášení poplatníka se podepisuje pro zaměstnavatele, takže budete-li pro něj pracovat v několika pracovněprávních vztazích, pro všechny platí podpis a daní se všechno dohromady.

• 22. 5. 2013 19:00

Kara (neregistrovaný)

Daňové prohlášení se nepodepisuje pro určitý druh pracovního vztahu, ale pro zaměstnavatele. Takže i kdybyste u téhož zaměstnavatele pracovala v pracovním poměru a zároveň u něj měla i druhý pracovní poměr a k nim navíc zároveň ještě DPP, měla byste u tohoto zaměstnavatele podepsané jen jedno prohlášení a toto by platilo pro všechny tyto smlouvy, protože mzdy z pracovních poměrů a odměna z DPP by se danily všechny dohromady, byla by 1 daň a z této daně by se uplatnila sleva. Takže když u svého zaměstnavatele podepíšete prohlášení, bude u něj platit až do konce roku, ať už budete pracovat jen na DPP nebo jen v pracovním poměru nebo na obojí. Pro každý rok se pak prohlášení podepisuje čerstvě do 15. února.

• 23. 5. 2013 6:29

Jana K. (neregistrovaný)

Dekuji moc! pro rok 2013 jsem prohlaseni nepodepsala kdyz nemam u zamestnavatele prijem ktery by se danil. Dekuji za nove informace :-)

• 23. 5. 2013 7:41

xy5

pokud sepíšete DPP, tak ta se také daní

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).