Re: RD - neplac. volno - ukončení PP
Vy nemůžete jen tak oznámit zaměstnavateli, že nepřijdete. Buď ho musíte požádat o ukončení pracovního poměru dohodou, s tím on ovšem není povinen souhlasit nebo musíte dát výpověď, a to tak, aby vám výpovědní doba 2 měsíce uběhla ještě v době RD, protože jinak byste musela následující den po 3. narozeninách dítěte nastoupit do práce.
Máte pravdu, četla jsem nějak divně - takže ne den po 3. narozeninách, ale den po skončení neplaceného volna.
Děkuji!
Dostávám totiž rozporuplné informace - mzdová účetní mi tvrdila, že nemusím nastupovat a pokud po skončení neplaceného volna nenastoupím, můj poměr zanikne a nemusím dopředu nic hlásit. Personální zase, že mám napsat zmiňované oznámení a výpověď nemám podávat, že zaměstnavatel zareaguje. Tak bych ráda znala i další názory, abych neudělala nějakou chybu.
Je pro mě nějaký rozdíl, zda bude ukončení dohodou nebo výpovědí? Na úřad práce se hlásit nebudu, vzhledem k tomu, že jsem manželova "spolupracující osoba", hradím ZP i SP a nadále budu "OSVČ".
Děkuji mnohokrát!
Teda jestli vám takhle radí personalistka i mzdová účetní, tak by možná měly jít obě dělat jinou práci...
Nevím,proč by měl zaměstnavatel reagovat na oznámení, že nenastoupíte do práce, váš poměr nezanikne jen tak sám od sebe.
Když nenastoupíte, i když byste ho o tom předem uvědomila, měl by vám psát neomluvenou absenci a pak po vás chtít zdravotní pojištění, případně i náhradu za škodu, která by mu mohla vzniknot vaším nenastupením. Jen to hezky vyřešte papírově, ať už dohodou nebo výpovědí, a rady takových "odborníků"radši neposlouchejte. Ve vašem případě je jedno, zda dohoda nebo výpověď.
Děkuji!
Sice velmi stojí o můj návrat, celou dobu mi drží mé původní místo, ale očekává, že se vrátím. Ale asi by mi to přišlo dost troufalé, navíc chápu, že musí situaci nějak řešit a nemůže na mě čekat donekonečna.
Ještě jednou všem moc děkuji!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
22. 5. 2013 21:41
Dobrý večer,
prosím o radu, jakým způsobem se ukončuje pracovní poměr - po tříleté RD jsem požádala zaměstnavatele o rok neplaceného volna, zaměstnavatel mi vyhověl. Bohužel z rodinných důvodů nemohu nastoupit zpět do práce a zůstávám doma. Jakým způsobem ukončit pracovní poměr, měla bych se vrátit během srpna a přijde mi fér oznámit to zaměstnavateli včas. Mám podat výpověď nebo jen písemně oznámit zaměstnavateli, že do práce nenastoupím a donést osobně a čekat na vyjádření zaměstnavatele?
Děkuji!