Re: Závodní lékař
Dobrý den,
ano od 1.4.2013 jste povinen mít závodního lékaře a k němu posílat všechny zaměsntance na vstupní, periodické příp. i výstupní, mimořádné prohlídky. Řidič a skladník už patří min. do 2. rizikové skupiny a tudíž skutečně zákon nařizuje závodního lékaře.
Pozor bez prohlídek jsou ze zákona považovány za nezpůsobilé k výkonu práce. Doporučuji urychleně sjednat a prohlídky doplnit. Hrozí pokuty.
Mně není jasná jedna věc, trošku mně ji prosím vyjasněte: všude se píše, že od 1.4.2013... vždyť povinnost mít "závodního lékaře" platí už 50 let.
No, to je prima :(. To se neodvíjí od počtu zaměstnanců?? A pokud již zaměstnance máme delší dobu, pak předpokládám mají jít na mimořádnou prohlídku? A co dohody o pracovní činnosti, ty do toho spadají také? Ikdyž by to byla jen administativní činnost? A co znamená výstupní prohlídka?? Díky moc!! O.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
23. 5. 2013 13:03
Dobrý den, jsem OSVČ a chtěla bych se zeptat na povinnost mít "závodního" lékaře pro své zaměstnance - vykonávající pozici administrativní pracovník, administrativní pracovník a řidič, řidič a skladník. Od 1.4.2013 se měl snad upravovat na to zákon?? Děkuji moc za informaci.