Re: výhradní dovozce -prosím výklad
Děkuji také jsem si to myslel,přeci je volný trh a když např. stejná hračka stojí nová u prodejce i s dokladem na aukci nebo ve výprodejích zrušených prodejen 80 Kč,přeci jí nemusím koupit u výhradního dovozce za 120 Kč a ten mi chce ještě diktovat doporučené ceny např.190 Kč. Já bych to rád koupil na aukci za 80 Kč a prodával třeba jen za 110 Kč.To se výhradnímu dovozci nebude líbit.A co mi může ? Rád bych se jen ujistil zda je vše v pořádku.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
23. 5. 2013 13:39
pro nově zřízený eshop chci jisté zboží ,které přes internet mohu koupit mnohem levněji než nabízí výhradní dovozce (toho jsem oslovil ale velkoobchodní ceny mi nabídl dvakrát tak dražší a podmínky špatné ,moc kusů apod.) když tedy koupím jinde např. na aukcích ,výprodejích a zrušených kamenných obchodech).
Otázka zní lze nakoupit bez postihu legálně kdekoliv a obejít tak výhradního dovozce? Co to vůbec znamená výhradní dovozce?
Nejsem nějak omezen ?