Re: Money S3 - účet 042 - záhadný zápis
Hledala jsem přes peněžní deník a tam se mi ukázala tato částka pouze jako PZ na 042. Jiný zápis s touto částkou tam není. Tak vážně nevím. Je mi ale záhadou, když v r. 2011 byla na 042 0, tudíž nebylo co převádět, tak proč se to na 042 objevilo. Přeci se to tam nemohlo převést odjinud - nebo jo?
Váš program neznám, ale silně pochybuji že by "si sám " účtoval.
Kontrolujte všechny počáteční stavy.
Pravděpodobně máte v účtové osnově nastaveno, aby se Vám zůstatek nějakého účtu převáděl právě na účet 042...zkuste v roce 2011: Účetnictví > účtová osnova > seřaďte podle účtu převodu a podívejte se, zda-li je tento účet pro převod zůstatku skutečně nastaven pouze u účtu 042...Můžete si totiž sama zvvolit účet, na který chcete zůstatek účtu převést...Jinak si to nedokážu vysvětlit...
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
Konec roku rozhoduje: Špatně načasovaná platba daně či pojistného vyjde draho
24. 5. 2013 9:22
Dobrý den - mám trochu problém - na účtě 042 mám záhadnou částku 11.601,- Kč, která se tam objevila jako počáteční zůstatek roku 2012. Přitom Účetní závěrka roku 2011 na tomto účtě vykazovala 0, takže do roku 2012 se nic na 042 nepřevádělo. Jsem z toho jelen. Hlavně se té částky potřebuji elegantně zbavit - je to holý nesmysl. Víte někdo jak?