Kontroly

• (neregistrovaný)

24. 5. 2013 13:46

Chci se zeptat, máte strach z kontrol účetnich dokladů? Já se toho bála jako čert kříže, protože kolikrát jsem udělala nějakou chybu a vím o ní... samozřejmě je to následně nějak dořešené - že se to dá dovysvětlit, co se stalo.. ale přece jenom měla jsem z toho hrozný strach.

Dělám účto sama - maturovala jsem z něj, ale stejně do praxe mi to moc nepomohlo myslím. A teď jsem zažila první kontrolu ze strany sociálky a musím říct, že to byla celkem fraška. Paní jsem zasílala podklady formou emailu, komunikace docela vázla, chtěla po mě dokumenty, které jsem zasílala pravidelně a měly by je mít k dispozici - přehledy apod. Ale budiž, zaslala jsem je znovu. Pak po mě chtěla podklady nové, avšak podnik již zanikl.. tak jsem ji to psala, ona argumentovala, že bez nich nemůže kontrolu dokončit a nějak si to nedala vysvětlit, následně mi napsala, že se spletla a že jí tedy stačí, co jsem poslala a že bude třeba podepsat nějaký protokol o kontrole. Který stále ještě nezaslala.

Tak mě jenom zajímá - jestli se toho bojíte nebo to berete tak, že co přijde, to přijde. Ani nevím, proč jsem z toho měla takový strach..

Počítám dobře, že pokud byl podnik zrušen tohoto roku 2013, plátce dph, daň evidence - tak fú může kontrolovat doklady do roku 2023? Za jak dlouho tak přichází kontrola? Podnikalo se jen rok a půl...

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).