Re: OT: krásný víkend všem
Máte pravdu - asi se už nechci dělit, protože to, že se tazatelé ptají jak koho odrbat mi vadí míň, než to, že se jich mnozí ještě zastávají. Pak se ale diví, jak to v této republice vypadá. Každý zloděj je chráněn jak národní památka, dávky se vyplácejí kde komu , zdravých-nemocných je víc než dost. Ale slušnost nadevše.
Hezký den
bohužel poslední dobou opravdu někteří reagujete arogantně i tehdy, když se tazatel zeptá opravdu hloupě, ale od toho fórum je. ne každý chce někoho odrbat. a nepíší zde jen účetní a daňaři, někdy opravdu napíše dotaz neználek, tak prostě neodpovídejte, pomyslete si něco o pr.... a je to, ne? tak k sobě buďme milejší, mi to tady pomohlo mockrát a já jsem snad taky přispěla někomu,tak bych se nechtěla bát zeptat, hezký víkend...
Ale vždyť paní Renata se přece nikoho nezastává, tedy alespoň to v jejím příspěvku nikde nevidím, jenom prosím vysvětlete, jak arogancí a navážením se do tázajících (používám slova Renaty) je možné zlikvidovat zloděje, snížit vyplácení dávek kde komu a uzdravit zdravé - nemocné, resp. přinutit lékaře, aby PN vystavovovali jenom v opravdu odůvodněných případech. Když mi nějaký dotaz není příjemný nebo dokonce proti srsti, tak prostě nereaguji. Vždyť je to tak jednoduché.
Možná je to věc názoru.
BC diskuze, tedy apoň to tak bylo nebo je vnímáno, slouží zejména k dotazům, jak legálně a v mezích zákona udělat to nebo ono.
Nicméně pokud se diskuze na BC "zvrhne" na to, jak to udělat jinak, zejména s důrazem jak někoho ošidit, udělat to tak, abych někoho poškodila, pak si myslím, že zde řada odborníků nebude chtít odpovídat.
Normálně také nereaguji, ale občas mě vytočí, že někdo, kdo je v pozici "odborníka" v podniku, firmě nemá ani základní znalosti.
A pak následky jeho neodbornosti řešíme v praxi a napravujeme lecjaké věci.
Vím, že učený z nebe nespadl, ale to, co řada z nás zná,není jen tak, a museli jsme nad tím strávit stovky hodin. Proto občas reakce možná i nepřiměřená na lidi, kteří se ani nesnaží se tím prokousat a chtějí všechno na talíři a to hned a po lopatě.
Ale víte co, ono někdy člověk pospíchá a nemá zrovna čas
se k vyřešení problému dopídit zdlouhavou cestou, je zoufalý
a tak hledá pomoc ... Já jsem taky ráda za to, když mi někdo
takto poradí, je to pro mě vodítko, popřemýšlím a vyřeším ...
Anebo někoho stačí jen popostrčit tím správným směrem, možná
ani někde problém nevidí, po odpovědích z B-C je mu to jasnější.
Mi B-C pomáhá, nedám na něj dopustit. Velice si vážím těch,
co zde přispívají, že se dělí o své znalosti a těžce nabyté zkuše-
nosti. A tak pokud můžu a vím, také odpovím.
A jak tady píšete, je to jednoduché - pokud nechci slušně odpovídat,
tak prostě neodpovím ...
Pěkný víkend všem!
Souhlasím, a také si všímám, že na dotazy k nelegálnímu konání se už mnohokrát napsaly odpovědi typu, tak v tomto vám nikdo neporadí, to se nedělá, není to legální a pod., to je naprosto v pořádku. Také jsou naprosto v pořádku reakce, když se někdo ptá např. na výpočet a odpovídající napíše, napiště výpočet svůj a ostatní to skouknou, případně opraví. Nebo odpověď je odkaz na § s tím, že po jeho prostudování se má tázající znovu optat na to, co mu nebude jasné. Sice se mi stalo, že když jsem si dovolila zkopírovat text zákona, byla jsem okřiknuta právě jedním z těch všeho znalých, abych neradila, když nic nevím, a jenom skopíruji zákon. Ale to nevadí, důležité je, že to třeba pomohlo tazateli.
Sama jsem se také neměla kde zeptat, když jsem před mnoha a mnoha lety začínala, ale to mě přece ještě neopravňuje k urážení ostatních.
S tím souhlasím, já jsem sice jako mzdová začínala tím, že jsem byla "hozená do vody", ale jezdila jsem po školeních, studovala publikace, pídila se po změnách zákonů atd. Tady se sice taky někdy zeptám, ale spíš na nějaké špeky, které už opravdu nevím. A je pravda, že když tady vidím nějaký dotaz od "profesionála", který se ptá na základní věci, tak prostě neodpovídám. Nebo mě například vytáčí některé formulace typu "výpověď dohodou" atd., ale v zájmu svého duševního zdraví už většinou ani nereaguji.
Pěkný víkend všem - já budu v práci asi až večera, ozval se FÚ na místní šetření DPH (den před odesíláním nadměrných odpočtů!), tak to připravuji na pondělí na odvezení.
Když mám pracovní problém, hledám odpověď na tomto
fóru, ale být některými tazateli, po vašich
odpovědích
bych sem už v životě nevlezla. A je to škoda -
znalosti
máte všichni výborné, ale pokud je chcete zúročit
také
jinde než ve své práci, možná byste se o ně mohli
dělit méně arogantním způsobem. Pokud se o ně dělit
chcete...
Možná je to věc názoru.
BC diskuze, tedy apoň to tak bylo nebo je vnímáno,
slouží zejména k dotazům, jak legálně a v mezích
zákona
udělat to nebo ono.
Nicméně pokud se diskuze na BC "zvrhne" na to, jak to
udělat jinak, zejména s důrazem jak někoho ošidit,
udělat to tak, abych někoho poškodila, pak si myslím,
že
zde řada odborníků nebude chtít odpovídat.
Normálně také nereaguji, ale občas mě vytočí, že
někdo, kdo je v pozici "odborníka" v podniku, firmě
nemá
ani základní znalosti.
A pak následky jeho neodbornosti řešíme v praxi a
napravujeme lecjaké věci.
Vím, že učený z nebe nespadl, ale to, co řada z nás
zná,není jen tak, a museli jsme nad tím strávit
stovky
hodin. Proto občas reakce možná i nepřiměřená na
lidi,
kteří se ani nesnaží se tím prokousat a chtějí
všechno
na talíři a to hned a po lopatě.
Paní Alen1 to napsala naprosto přesně.
I já se přidávám, v zájmu šetření svého zdraví si některých věcí nemusíme všímat a jak se praví výše, neodpovídat. Taky budu v práci do večera, máme kontrolu na VZP, tak to zkouknu, případně opravím, co bude třeba. Ale děti mi doma neřvou, manžel jen někdy-to se dá vydržet, tak hlavně zdraví a všem přeji pěkný víkend. A topte bude zima ať můžete chodit do práce a nemarodit. Mějte se fajn
Ono je to všechno o toleranci, my, co už tuto práci děláme dlouho( já třeba už více než 20 let ), můžeme mít někdy pocit, že některé dotazy snad ani nemůžou tazatelé myslet vážně.... tak je ignoruji, a jedu dál. Co bych za to dala, kdybych měla k dispozici něco podobného v mých začátcích. No a ti, co se ptají, si musí být vědomi toho, že tady odpovídáme dobrovolně a zdarma a samozřejmě také nevíme všechno, neboť právní džungle, co nás obklopuje je neprostupná a nepřístupná, takže buďme k sobě slušní a tolerantní .... všem přeji příjemný víkend ( i když bude asi studený).
Noprávě, tazatel/ka nás může poslat do prdele ale my
(počítám se také k příležitostně odpovídajícím) jseme odsouzení jenom k ťutuťuňuňuňu na každý supoerblbý dotaz že!
Jinak hned secsakra prevíti vy nesmíte do prsele i kdiž slušně
poslat nkoho.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
24. 5. 2013 14:27
Teda dneska je tu vážně veselo. VH, all a ostatní, můžete mi vysvětlit, proč se navážíte do lidí, kteří se zde snaží zeptat na řešení svého problému ? Vím, že když se v jeden den sejdou dotazy na téma "jak obrat zaměstnance, jemuž náleží odstupné" s těmi "přece mě nemůže zaměstnavatel, jemuž přebírám klienty, vyhodit", je to voda na váš mlýn, ale stejně nemyslím, že je potřeba tazatele urážet. A už vůbec ne, když v některých případech má dokonce pravdu tazatel. Vy se tváříte, jako kdybyste věděli všechno nejlíp, ale ono to tak asi vždycky není. Na copak si to hrajete ?
Když mám pracovní problém, hledám odpověď na tomto fóru, ale být některými tazateli, po vašich odpovědích bych sem už v životě nevlezla. A je to škoda - znalosti máte všichni výborné, ale pokud je chcete zúročit také jinde než ve své práci, možná byste se o ně mohli dělit méně arogantním způsobem. Pokud se o ně dělit chcete...