Re: Vratka DPH ze zahraničí - zaúčtování
Ano, DPH bylo normálně v nákladech celou částkou bez rozdělení na základní cenu a DPH (v nulové sazbě). Účto ještě uzavřené nemáme...
Paragony za naftu a mýtné jsem fotila a posíláme je na společnost, která mi právě teď poslala daňový doklad na to vrácené DPH a peníze už jsou i na bankovním účtu...
Do roku 2012 zaúčtujete dohadně očekávanou vratku 388/648.
Dohadně se účtuje, protože neni "jistota" navrácení.
V roce 2013 odúčtujete 378/388 platbu na BU 378. "poplatek za zprostředkování" vratky je daňovým nákladem roku 2013
Dobrý den, já s tím zaúčtováním mám opět problém...
Dala jsem celou částku i s tím poplatek za zprostředkování do roku 2012 do pohledávek 388/648...
A dále mi píšete, že jí mám odúčtovat 378/388, ale já nevím kde? To mám udělat další pohledávku, ale už v roce 2013? Asi ano že? Raději se ptám, ať to neudělám špatně :-( Děkuju za radu!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
27. 5. 2013 10:51
Prosím o radu!
2.4.2013 (vč. DUZP) mi přišel daňový dokladu na vratku DPH za rok 2012 z Rakouska na částku 35.000,- Kč (1.380,- EUR)...
A teď já vůbec nevím, co s tím a jak to zaúčtovat???
Díky moc za odpovědi, fakt si s tím nevím rady :-( Hanka