Re: Ukončení HPP
1) Když ukážete, že jste chytřejší než přímý nadřízený, cítí se on ohrožen a chce se vás zbavit. Na tom není nic paradoxního.
2) Dohoda je, když se dva dohodnou. S nějakým pochybením nebo právem to nemá co dělat. On má právo dohodu navrhnout, vy máte právo s ní souhlasit nebo taky ne.
3) Může vám dát výpověď pouze z důvodů uvedených v ZP a ten důvod si musí být schopen obhájit.
Re: Ukončení HPP
skutečně vyhrožuje § 55 g) či h) nebo jste se uklepla, protože tato písmena jsou u výpovědi dle § 52. Musel by mít důvod dle těchto písmen, pokud by se skutečně jednalo o výpověď- g) porušení povinností a h) je porušení jiné povinnosti zvlášť hrubým způsobem- v PN a to podle dotazu nepřipadá v úvahu, takže musíte vyčkat, s čím konkrétně a písemně přijde, pak se můžete bránit, případně zde požadovat radu, takto dopředu nelze nic stopro tvrdit ani radit.¨
Pokud by vám dal výpově´d máte možnost se bránit žalobou na neplatnost u soud, ale to předbíhám, třeba jen straší a zkouší, zda se necháte vyštípat.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
27. 5. 2013 15:22
Dobrý den, pracuji v soukromé firmě jako poradce, svou práci vykonávám kvalitně, bohužel před jistou dobou jsem se znelíbila hlavnímu vedoucímu, paradoxně z důvodu mé větší fundovanosti, než by měl mít on. Nicméně začal své funkce zneužívat v můj neprospěch a jak jsem bohužel předpokládala, chtějí mě z firmy "vyhodit". Před oficiálním oznámením o tomto ( které jsem ještě ani písemně nedostala), jsem však nastoupila na pracovní neschopnost. Nyní mi šéf nabízí ukončení pracovního poměru dohodou ( s čímž po právu nesouhlasím, jelikož jsem nepochybila ) , pokud nepřistoupím, vyhrožuje § 55 pís. g) či h) .
Jsem po zkušební době, na HPP a na dobu určitou ( která končí příští rok ) .
Proto se ptám, může tak učinit a za jakých podmínek ? Případně co mohu udělat já ? Plus zda bych mělanárok na jistou formu odstupného, odškodného ?
Předem děkuji za odpověď