Re: Odstoupení od smlouvy
Vy jste ten zastoupený a ona ten obchodní zástupce? Nebo naopak?
- Dohodly jste se okamžitě ukončit smlouvu?
- Vypověděl zastoupený smlouvu obchodnímu zástupci?
Pokud ani jedno z toho, tak smlouva mezi Vámi podle mě stále existuje. Dohodly jste si nějaké způsoby ukončení smlouvy. O tom, že by smlouva zanikala jen tak, sama od sebe, tam nic nepíšete.
Re: Odstoupení od smlouvy
ona mne zastupovala, když jsem odešla na mateřskou tak měla pokračovat, pak se mě přiznala, že má brigádu a nemůžu už tak moc pracovat,protože si nic nevydělala. Jeden známý tvrdí, že porušila dohodu a druhá známá,že tím, že jsem ukončila živnost smlouva automaticky zaniká, tak nevím :-(
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
29. 5. 2013 12:32
Dobry den, uzavrela jsem smlouvu s kolegyni o obchodnim zastoupeni.Obe zivnostensky list. Kde se pise o moznostech zaniku zavazku ze smlouvy:
7.1. Obě smluvní strany můžou smlouvu písemně vypovědět:
- dohodou obou smluvních stran, okamžitě
- zastoupený může vypovědět smlouvu obchodnímu zástupci, nesplňuje-li tento bez zavinění zastoupeného požadavky pro řádný výkon této činnosti; spočívá-li nesplňování těchto požadavků v neuspokojivých výsledcích, lze obchodnímu zástupci vypovědět smlouvu s okamžitou platností z tohoto důvodu, jen jestliže byl zastoupeným v době posledních 2 měsících písemně /e-mailem/ vyzván k jejich odstranění a obchodní zástupce je v přiměřené době neodstranil.
7.2. Při ukončení smlouvy je povinností obchodního zástupce vrátit zastoupenému všechny poskytnuté podklady, předměty svěřené do užívání a nepoužité pomůcky.
Pokud jsem odesla na materskou dovolenou a zrusila jsem si zivnost a kolegyne si nasla brigadu a pozdeji zamestnani, jedna se o okamzite zruseni smlouvy a nebo se o tom musi napsat? Kolegyne tvrdi,ze je smlouva platna. dekuij