Re: Nárok na dovolenou
A pokud jste nastoupila uprostřed měsíce, jestli jste měla do té doby zaměstnavatele a jestli je vaše smlouva na dobu určitou nebo neurčitou. V trafice předpokládám nepravidelnou pracovní dobu, takže počet plánovaných směn.
Re: Nárok na dovolenou
Takže lze předpokládat, že máte odpracovaných 60 dnů, budete tedy mít nárok na 7/12 roční dovolené. Jestliže jsou ve firmě 4 týdny ročního nároku a vy máte pracovní dobu rozvrženou na 5 dnů v týdnu, tak 20 : 12 x 7 = 11,5 dne. 6 dnů jste si vybrala, zbývá 5,5 dne. Jestliže bude chtít, abyste si ji vyčerpala, musí vám ji nařídit 2 týdny předem. Pokud tak neučiní, proplatí ji po ukončení pracovního poměru.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
29. 5. 2013 18:59
Dobrý den, prosím Vás potřebovala bych vědět jaký mám nárokna dovolenou když v práci jsem půl roku a za tu dobu jsem měla 6 dní dovolené? zaměstnavatel mi to není schopný říct...děkuji..