Ukončení PP nestandartně

• (neregistrovaný)

31. 5. 2013 6:44

Zaměstnavatel s námi chce rozvázat PP k 30.6.2013 s tím, že bude mít v červenci a srpnu zavřeno a poté nás od září vezme zpět. Bohužel mu příliš nevěřím a tudíž nevím zda podepsat výpověď. Je možné, aby s námi zaměstnavatel uzavřel smlouvu od 1.9.2013 již nyní při podpisu výpovědi stávajícího PP?

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 31. 5. 2013 6:49

jasná. (neregistrovaný)

Re: Ukončení PP nestandartně
      Výpověď by vám zřejmě nedal, tam by běžela výpovědní doba. Zřejmě bude chtít ukončit PP dohodou. Klidně vám může dát 30.6. podepsat novou smlouvu s nástupem do zaměstnání 1.9.2013, zřejmě by to byla vaše pojistka, že vás nechce převést.

• 31. 5. 2013 7:15

xy5

doteď máte PS na dobu určitou nebo neurčitou? Výpověď vám dávat nebude, protože by to nedávalo smysl, protože by běžela 2měs. výp. lhůta a musel by vám dát nějaký důvod, ze kterého by musel vyplatit odstupné (nemáte žádný průšvih a nejste nijak nemocní, abyste nemohli nadále práci vykonávat, aby vám dal výpověď bez odstupného). Pokud byste se dohodli na uk. PP a již nyní sepsali novou PS od 1.9., tak tam může být sjednaná zkuš. doba, takže není problém, aby s vámi PP ukončil kdykoliv (a nebo vás vůbec nemusí přijmout) - samozřejmě bez odstupného. Na dobu, kdy pro vás nebude mít práci může nařídit čerpat dovolenou (ta tu dobu celou nepokryje), příp. by musel platit překážky na str. zam-tele, někdo by mohl tuto dobu řešit třeba operací nebo léčbou, kterou dlouhodobě oddaluje. Řešení je několik, záleží, jaké má zam-tel skutečné záměry. Třeba vám slibuje, že vás opět přijme a až dojde k tomu, abyste znovu nastoupili, jak se říká "skutek utek".

• 31. 5. 2013 8:28

Jari (neregistrovaný)

Přesně jak říká xy5 je můj případ. Já byla ještě tak blbá (zaměstnavatel byl můj známý), že jsem uvěřila jeho slibům a podepsala změnu PP z neurčité na určitou. Za několik měsíců mě vzal zpět s tříměsíční výpovědní lhůtou - no a teď jsem bez práce - zrušil se mnou pracovní poměr ve zkušební době. Pracovala jsem ve firmě od vzniku jako účetní, asistentka. Zavedla účetnictví firmy, pracovala do večera. Teď bude dělat práci agentura prý za 5000 a já jsem pro něho drahá. Bez odstupného. Co poradit? Vyžadovat odstupné. A nevěřit!!!!

• 31. 5. 2013 8:43

RenataH (neregistrovaný)

Souhlasím, také bych slibům nevěřila a dohodu nepodepsala. Resp. podepsala se zákonným nárokem na odstupné.

• 31. 5. 2013 8:51

M. (neregistrovaný)

Děkuji všem jen jsem si to potvrdila. Taky se mi nechce ustupovat a nechat se napálit. Dělám hlupáka za pár korun a majitelka má na kontě miliony. A teď se ještě snaží vykroutit z odstupného. Příjde mi to hodně sprosté. Takže moc díky nedám se.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).