Re: Dań z nemovitosti
ano, je to tak. mělo být podáno nikoliv řádné, ale dílčí přiznání... ale nevím, proč by Vám hrozila pokuta?
mě se přesně toto stalo také a zajela jsem si přímo za pracovníkem FÚ, který si opravil již zpracované přiznání v PC na "dílčí" a upravil si to jak v odevzdaném přiznání, tak i v mém a mám to již vše O.k... záleží na přístupu, ale ve vašem případě to nevypadá na to, že by Vám pracovnice vyšla vstříc.... zbývá vám podat jedině dodatečné přiznání...
také jsme měli změnu v pozemcích a museli jsme podat celé nové daň. přiznání i s pozemky (nemov.), které jsme měli přihlášené předtím
jen jsem byla překvapená, že ač jsem počítala přes kalkulátor na netu daň, tak se konečná suma lišila o 1 Kč, což by byl velký průšvih, kdybych spěchala se zaplacením a nepočkala na složenku a poslala o 1 Kč méně (to by asi kvůli tomu státní rozpočet zkrachoval, takže jsem si vzpomněla na jeden případ, který řešili i v jednom programu v ČT, že takto kvůli 1 Kč nezaplacené přišla na dotyčnou osobu exekuce... Jo, dlužit milióny, miliardy - to se nic nestane, dlužit pár korun, to je problém
tak to se dívím, minulý rok zjistila, že maminka neplatili daň 12let, zaplatila jsem pokutu 500kč a doplatila zpětně 3 nebo 5let, už si to nepamatuji
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
31. 5. 2013 9:40
Dobrý den, v loni jsem koupila pozemek, letos jsem podala PDN v řádném termínu. Platba mi došla jen na ten nový pozemek, pořád jsem čekala, že mi dojde další šek. Včera jsem byla na FU , a tam mi mladá slečna řekla, že s novým daňovým přiznání zaniklo to staré přiznání, dokonce mi hrozí pokuta. Můj dotaz zní je to pravda, neumím to nikde dohledat. Děkuji.