Dobrý den,
je podstatné, v jaké právní formě podnikáte. Pokud podnikáte jako fyzická osoba, je část výdajů na pořízené zboží (v daňové evidenci) nebo nákladů na prodané/spotřebované zboží (vedete-li účetnictví) daňově neuznatelná. Pokud podnikáte například prostřednictvím společnosti s ručením omezeným, situace je odlišná s různými daňovými důsledky pro různé způsoby "odebírání" zboží.
Co se týče druhého dotazu, pokud budete mít například akci "4+1", z hlediska daně z příjmů se bude jednat o daňově uznatelný výdaj.
S pozdravem
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Levné nákupy z Číny končí. Od července platí nové clo na všechny malé zásilky
Žena okamžitě přišla o dávky kvůli cizí chybě v platbě výživného
Tisíce seniorů to netuší. Letos jim propadne řidičák
Vibe coding: Proč vám tahle dovednost zachrání místo u stolu nebo vás posadí do čela
Doplňující údaje zaměstnavatele pro JMHZ – podrobný manuál
Maximální ceny pohonných hmot na víkend vzrostou, určilo ministerstvo
18. 2. 2012 15:57
Dobrý den,
Rád bych se zeptal, provozujeme e-shop ovšem ne jako hlavní činnost, můžeme si zboží pro sebe brát na nákupní cenu? Na jednu stranu je kravina abychom si k tomu něco a přidávali a to danily když to máme pro sebe. Na druhou stranu jedna naše známá dostala za to pokutu 5000,- od FÚ. Radila nám, že máme zboží odepisovat jako prošlé nebo s poškozeným obalem. Prodáváme různé čaje, koření, eko droggerii, zdravou výživu ..celkově produkty zabývající se životním stylem a než se něco rozhodneme prodávat sami to vyzkoušíme. Něco nás ani nezaujmě tak to ani neprodáváme. Poměr zboží které jsme si vzali pro sebe a které jsme prodali je to tak 1:5 takže to je docela dost.
Potom by mě zajímalo mám li např. nějakou akci něco a k tomu něco zdarma...řekněme že mě se to i přesto vyplatí, ovšem jak odepsat onen produkt co byl zdarma mohu ho odepsat za nákupní cenu? a mohu si jeho nákupní cenu přidat do nákladů(je to pro mě výdaj)?
Děkuji za odpověď