Re: Pojištění Zdrav. a Soc.???
Neznám Helios, ale pokud budete zaměstnávat studentku a přinese potvrzení ze školy, pak je ještě důležité, kolik bude asi brát a jestli to není zaměstnání malého rozsahu. Pokud ne, pak nemusíte dopočítávat zdravotní pojištění do minima, ale jinak je to normální zaměstnanec, pokud nemá podepsané prohlášení jinde, může podepsat, uplatnit slevu na poplatníka a na studenta. Je sociálně i zdravotně pojištěna ve Vaší firmě.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
1. 6. 2013 14:07
Dobrý den, bylo mi oznámeno šéfem že bude přibírat na HPP studentku (23 let). Co mám v programu Helios Red v kartě zaměstnance "Režim pojištění"zadat,když tam mám tyto položky:
1. Pojištěn (soc. i zdr. ano)
2. Nepojištěn (soc. i zdr. ne)
3. Zam.mal.rozsahu (soc. i zdr. dle př.)
4. Důchodové pojištění (soc. dle př., zdr. ano)
5. Zam.mal.rozsahu (soc. dle př., zdr. ano)
6. Bez soc.poj. (soc. ne., zdr. dle př.)
7. Bez soc.poj. (soc. ne., zdr. ano)
8. Soc. vždy,zdr. dle příjmu
9. Dohoda o PP (soc. i zdr. dle př.)
Za studenta by měl být plátcem asi stát pokud se nemýlím...Ale tuhle položku tu nemám. Prosím o radu ať neudělám nějaký kopanec. Měl by takto zaměstnaný student podepsat prohlášení k dani?
Děkuji moc za rady a váš čas. Začínáme s firmou a postupně se učíme co je třeba. Jarka