Re: Výpověď, která nelze doručit zaměstn
ihned ok. zrušit PP dle § 55/1 b) ZP, zaslat na poslední vám známou adres, doručenka do vlast. rukou, pokud nepřevezme, pošta musí uložit a 10.den uložení je dnem, kter se považuje za den doručení, čili ukončení PP.Výpově´d nechte být, účinek ok. zrušení nastane dříve a PP skončí.
dopis, který jsem zaslala s dodejkou do vlastních rukou byl mi hned po doručování vrácen z důvodu že on už na té adrese vůbec není veden. Mohu brát doručení den kdy byl dopis vrácen do firmy?
a také se chci se zeptat jestli může být i ta výpověď §52 g, protože co jsem se bavila s jinými personalisty, tak se jim do §55/1 moc nechce, protože jsou pak s tím jen problémy, kdyby nás jako firmu zažalovat atd. děkuji
Já jsem z tohoto stejného důvodu taky psala § 52 g).
No jestli se zaměstnavatel bojí vyhodit zaměstnance podle §55 ZP
po 12 áčkách...
v případě výpovědi následuje výpovědní doba, takže pokud nyní pošlete výpověď (asi bych pro poštu poznamenala, že musí být uloženo na poště 10 dnů), budete mít zaměstnance v pracovním poměru ještě do konce srpna, zaplatíte za něj zdravotní pojištění
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
4. 6. 2013 12:20
Dobrý den, chci se zeptat co mám dělat, pokud zaměstnanec od 20.5 není v práci a absenci neomluvil. 27.5. jsem mu zaslala vytýkací dopis. Dopis se mi vrátil, že již na této adrese nepracuje. Jinou adresu nahlášenou nemám. Mobilní telefon první týden vyzváněl a od 27.5 je vypnutý. K 31.5.2013 jsem mu napsala výpověď podle § 52 g) na neomluvenou absenci. Je to správně, i když nebude výpověď předána? Nebo co by jste dělali vy? děkuji za odpověď