Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Padesát tisíc jako základ? Výpočet důstojné mzdy rozvířil sítě, lidé mluví o výsměchu
Zvláštní zkrat ministerstva, postavit si hlavu u zdravotních benefitů je absurdní
Stát označuje nové hlášení za stabilní, firmy ale hlásí chyby a chaos
Nevinný prodej domácí slivovice může skončit likvidační pokutou
Firmy musí řešit zmatek v hlášení zaměstnanců. Chyba v systému poslala špatná data
Chytila páječku za pálivý konec, přesto se nevzdala. Dnes tvoří unikáty z cínu i skla
4. 6. 2013 14:48
Jsme s.r.o., děláme výměnu přípojkových skříní RD pro další právnickou osobu. Jiná firma nám dělala zateplení fasády pro výměnu těchto skříní, fakturu napsala v režimu přenesené daňové povinnosti, ale ve snížené 15% dani.
My dále budeme naši montážní činnost fakturovat jinému podnikatelskému subjektu v režimu PDP (21%) , který již dále nikam nefakturuje, je to v rámci oprav.Můžete mi prosím někdo poradit, jak to má být správně? Já si myslím že firma měla fakturovat v základní sazbě 21% i když v režimu PDP. Účetní firmy, která fakturovala mi tvrdí, že to má správně i když si nemyslím, že by měl nějaké prohlášení, že se jedná o sociální bydlení.
Moc prosím o radu a předem děkuji