Hlavní navigace

Výpověď ze strany zaměstnance v DPN

  • (neregistrovaný)

    4. 6. 2013 15:27

    Dobrý den, rád bych se zeptal, zdali má zaměstnanec právo na podání výpovědi v době DPN formou dohody k určitému datu? Musím mu jí osobně podepsat, anebo mu stačí, aby jej doručil zaměstnavateli do práce? Děkuji

    • Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 4. 6. 2013 16:05

      iva. (neregistrovaný)

      Re: Výpověď ze strany zaměstnance v DPN
      Právo na podání výpovědi má zaměstnanec kdykoli. Ale podá-li výpověď, běží výpovědní doba.
      Navrhl-li skončení PP dohodou (nikoli "výpověď dohodou" - to neexistuje), pak dohoda je dvoustranná a Vy, jakožto zaměstnavatel s ní buď souhlasíte a tedy ji podepíšete, nebo nesouhlasíte, pak se k ní ani nemusíte vyjadřovat a zaměstnanci nezbyde než podat řádnou výpověď (s výpovědní dobou).

    • 4. 6. 2013 16:15

      AlešR. (neregistrovaný)

      Re: Výpověď ze strany zaměstnance v DPN
      Velmi si vážím Vaších odpovědí, děkuji. Ještě dotaz na závěr. Pokud nebudu souhlasit s dohodou a on podá řádnou výpověď s 2 měsíční výpovědní lhůtou, může jí zaslat i poštou? A pokud jí převezme kolega z práce (doporučené psaní - né do rukou adresáta) je tato výpověď platná, ačkoliv jsem s ní nebyl dopředu srozuměn?

    • 4. 6. 2013 16:22

      RenataH (neregistrovaný)

      Re: Výpověď ze strany zaměstnance v DPN
      poslat poštou jí může, měla by být ale poslána doporučeně a převzít by jí tedy měl někdo, kdo je oprávněn přijímat doporučenou poštu. Platná bude, zaměstnavatel s ní dopředu vůbec nemusí být srozuměn (naopak dokonce ani dopředu nebývá srozuměn), od 1.dne následujícího měsíce začne běžet 2-měsíční výpovědní doba, takže vlastně zaměstnavatel dostatečně dlouho dopředu (min. 2 měsíce) ví, že zaměstnanec bude končit.

    • 4. 6. 2013 16:26

      AlešR. (neregistrovaný)

      Re: Výpověď ze strany zaměstnance v DPN
      Děkuji!!!

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).