Re: Daňové přiznání ke srážkové dani ze
Ne jedná se o odvod srážkové daně ze zisku. Záleží co máte ve stanovách a kdy se ve Vaší společnosti rozhoduje o zisku. Nám Valná hromada rozhodla v červnu o rozdělení zisku, tudíž z toho podílu co vyplácíme vlastníkovi srážíme 15% daň a odvádíme fin.úřadu.
jj, jen nevím jestli jsme si úplně rozuměli. Vyúčtování daně z příjmu FO s tím nemá co dělat. To vyúčtování srážkové daně se dělá na FO nebo PO, dle toho komu se zisk vyplácí k(do firmu vlastní). AB s.r.o. může vlastnit pan Novák nebo Novák s.r.o.
Firmu vlastní FO, té vyplatím podíl na zisku, zdaním, odvedu tedy na účet daně z příjmu FO vybírané srážkou dle zvláštní sazby a na konci roku udělám vyúčtování - a teď mi poraďte, bude to ten žlutý tiskopis Vyúčtování daně vybírané srážkou ...a škrtnu buď FO nebo PO, v našem případě škrtnu PO. Nebo je ještě jiný tiskopis na daň ze zisku? Zmátla mě ta druhá věta, že vyúčtování daně z příjmu FO s tím nemá co dělat. Děkuji za trpělivost.
Ano, tím, že škrtnu PO bylo myšleno, že platí FO (nehodící se škrtněte). Šlo mi o ten tiskopis, že na srážkovou daň ze zisku není nějaký extra. Jak jsem psala, podíl na zisku jsme prozatím nikdy nevypláceli. Hezký den (právě nám tady- asi na chvíli- vysvitlo sluníčko:)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
5. 6. 2013 21:54
Dobrý večer,
nevíte, zda se přikládá nějaká příloha (např. rozhodnutí o rozdělení zisku apod). k daňovému přiznání ke srážkové dani ze zisku právnických osob?