Více DPP

• (neregistrovaný)

6. 6. 2013 8:37

Prosím o radu. Jsem student a během roku si občas - nárazově-přivydělám na DPP u různých zam-telů s výdělky vždy do 5tis. Kč, takže daň je 0. Na co si mám dát pozor při podepisování toho prohlášení? Vím, že mohu uplatnit slevu jen u jednoho, ale zatím se nestalo, že bych byl jeden měsíc u dvou zam-telů. V diskusi jsem se dočetl, že platnost podpisu na prohlášení končí s ukončením dohody. Pokud mám tedy DPP na konkrétní práci - není uzavřena na celý rok, mohu to prohlášení podepsat u všech těch případných zam-telů? A kdyby se mi náhodou stalo, že budu v jednom měsíci třeba u dvou, mohu podepsat u obou, ale u jednoho slevu neuplatnit a potom udělat DP.? Děkuji moc.

• Dotaz je starý, nové názory již nelze přidávat.
    • 6. 6. 2013 8:42

Líba (neregistrovaný)

Re: více DPP
      Ne. Současně můžete mít podepsáno jen u jednoho. V jednom měsíci se může podepsat u dvou jedině v případě, že se dohody nebudou ani den překrývat. Třeba u jednoho do 9.června a u druhého od 10. června. V tom případě by se sleva uplatnila u prvního, u druhého by sleva nebyla, ale daň by byla zálohová a vrátila by se po DP.

• 6. 6. 2013 8:47

bac (neregistrovaný)

To by mohl být můj případ.Takže záleži, jak je napsána dohoda. Raději nepsat na celý rok, i když se stane, že k jednomu zam-teli jdu během roku vícekrát, ale jedná se vždy o konkrétní práci třeba 2 dny v měsíci. Ještě jednou děkuji.

• 6. 6. 2013 8:42

bac (neregistrovaný)

Dívám se, že než jsem dotaz napsal, naskočil podobný - viz níže. I tak ale děkuji za případné reakce.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).