Re: více DPP
Ne. Současně můžete mít podepsáno jen u jednoho. V jednom měsíci se může podepsat u dvou jedině v případě, že se dohody nebudou ani den překrývat. Třeba u jednoho do 9.června a u druhého od 10. června. V tom případě by se sleva uplatnila u prvního, u druhého by sleva nebyla, ale daň by byla zálohová a vrátila by se po DP.
Re: více DPP
Dívám se, že než jsem dotaz napsal, naskočil podobný - viz níže. I tak ale děkuji za případné reakce.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
6. 6. 2013 8:37
Prosím o radu. Jsem student a během roku si občas - nárazově-přivydělám na DPP u různých zam-telů s výdělky vždy do 5tis. Kč, takže daň je 0. Na co si mám dát pozor při podepisování toho prohlášení? Vím, že mohu uplatnit slevu jen u jednoho, ale zatím se nestalo, že bych byl jeden měsíc u dvou zam-telů. V diskusi jsem se dočetl, že platnost podpisu na prohlášení končí s ukončením dohody. Pokud mám tedy DPP na konkrétní práci - není uzavřena na celý rok, mohu to prohlášení podepsat u všech těch případných zam-telů? A kdyby se mi náhodou stalo, že budu v jednom měsíci třeba u dvou, mohu podepsat u obou, ale u jednoho slevu neuplatnit a potom udělat DP.? Děkuji moc.