Re: Letenka-účtování
Takže mám raději letenku,hotel i parkování dát na 512? Fakturu tedy budu mít zaúčtovanou na tu částku 8.458,52 nebo musím dát opravdu tu částku,která odešla z účtu? A jen do interního dokladu (563/321) si dám ten kurz.rozdíl? Jsem z toho trochu zmatená:-) :_(Děkuji
Pokud máte fakturu na letenku, kterou platí firma z účtu, tak tu fakturu zaúčtujte kurzem úč. případu. 512/321 Potom platbu dle výpisu 321/221 a potom kurzový rozdíl 321/663 nebo 563/321. A tak i vše ostatní. Pokud si letenku a vše ostatní platil zaměstnanec, tak to vyúčtuje v cesťáku a potom jsou kurzy, dle zálohy nebo začátku prac. cesty.
Jinak my vše toto dáváme na 512
Dobry den,
prosím o radu, také ted řeším, zaměstnanec letí na služebku, letenku si koupil sám hotově. vyplatím kurzem 1. dne prac. cesty a tím i zaúčtuji. Dotaz mám ohl. DPH, kdy prodejce je spol. s platným irským VAT... Budu dělat RS nebo toto jsou sužby osvobozené od DPH a tudíž mimo přiznání ?
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
6. 6. 2013 11:28
Dobrý den,
prosím potřebovala bych radu, jak zaúčtovat správně nákup letenky. Letenka byla zakoupena v EUR (328.55) 7.5.2013, ted den byl i úč.případ. Z účtu je dne 10.5. strženo 8.644.14. Kurz 7.5. byl 25.745=tzn. ze by cena letenky po prepoctu mela být 8.458,52,- Letenku zaúčtuje bez vlivu na DPH 518/321? A kurz. rozdíl bude částka, která byla stržena z účtu oproti nákupu(dnu zaúčtování)? V ten den je i rezervace hotelu a parkovné..bude to stejné ve všech případech? Tedy jen 518/321(nákup), 321/221 (úhrada) a kurz.rozdíl (v tomto případě ztráta) 563/321? Je potřeba ještě postupovat jinak?Moc děkuji