Re: Kurz.rozdíl-výpis z účtu, interní do
Při úhradě faktur z bankovního výpisu by měly mít sw automaticky nastavené i zaúčtování KR. Ale neznám váš sw, takže pro jistotu si zkontrolujte v modulu účetnictví, jestli jsou kurzové rozdíly na účtě 563, (663) skutečně zaúčtované.
Re: Kurz.rozdíl-výpis z účtu, interní do
Ano, je to dostačující. Svědčí to o tom, že KR je zaúčtovaný. Žádný ID už na KR účtovat nemůžete, protože KR by byl zaúčtovany 2x.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
6. 6. 2013 13:29
Dobrý den,
mohla bych poprosit o radu. Jsem začátečník a nevím si moc rady. Když dělám úhradu faktury v EUR a vznikne mi kurzový rozdíl..při úhradě na základě bankovního výpisu si stáhnu fakturu,aby se mi proplatila a tím, jak zadám částku odečtenou z banky mi tedy vznikne kurz.rozdíl.V bankovním výpisu (na kartě v programu) se mi zaúčtuje 321/221 a 563/321. Je nutné ještě dělat interní doklad na kurz.rozdíl nebo stačí, že se mi promítl již při zadávání výpisu v programu?Děkuji za pomoc