Re: Přesčasové hodiny
Moc Vám děkuji - také jsem nenašla v zákoně nic, co by ho opravňovalo mi ty hodiny neproplatit (samozřejmě, pokud by to nebylo ve smlouvě - 150 hodin za rok - max.). Jenže netuším, co s tím můžu dělat - prostě mi řekl, že mi je neproplatí! Mohu si je vybrat, ale to mi taky nedovolí, protože by nebyla odvedena práce - no prostě jsem v pasti. Jistě nebudu to tahat přes soudy a podobně, ale potřebuji co nejvíce důkazů (zákonů), kterými ho chci přesvědčit. Kdybyste někdo něco věděli, tak budu velice vděčná! Děkuji!!!
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
10. 6. 2013 10:43
Dobrý den,
prosím poradíte mi? Mám smlouvu měsíční a zaměstnavatel po mě chce tolik práce, že to nestihnu v pracovní době, proto mám přesčasy (již dlouhodobě přetahované z měsíce do měsíce) a nechce mi je proplatit (a vybrat si jej také samozřejmě nemůžu) můžete mi poradit, co se v takovém případě dělá? Nebo má na to nárok???
Moc vám děkuji!