Re: výpoveď hrubé porušení prac.kázně
jsem toho názoru, že jste čekali příliš dlouho, měli jste to začít řešit dříve. A rychleji (podpis 21.5. - posláno 24.5. ?)
Podáno na poště bylo 21.5., na Prahu 3, ale má dosílku na Prahu 2, takže se to o další dny přesunu mezi poštami prodloužilo a Praha 2 to normální pochůzkou doručovala až 27.5. a nedoručila a uložila na 10prac.dní.
Já vím, že se to mělo řešit dříve, ale co svede účetní, když o všem rozhoduje vedení.
on je ten případ celý zvláštní, protože, pokud ho vedete na neplac. volnu, tak to by o něj nejdříve musel požádat a vy schválit
asi by bylo pro vás nejlepší, kdyby ten dopis vůbec nepřevzal a vrátil se vám
každopádně, než jste ho odesílali, měli jste text zkonzultovat s nějakým odborníkem - místo abyste se zbavili problémového člověka, ještě si můžete přivodit nepříjemnosti (záleží na textu, co jste uvedli a také na jeho obhájci, pokud by se chtěl soudit)
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
10. 6. 2013 11:06
Dobrý den,
mám dotaz: jen pro mě, pro kontrolu.
Zaměstnanec se jednoho dne rozhodl, že nepřijde do práce. Nedal o sobě vědět, telefony nebral. Marně jsme čekali, zda není nemocný v nemocnici, kdo nám dá o něm zprávu a pořád nic. Po měsíci jsme se dozvěděli, že už pracuje jinde. Což nám šly oči v sloup, že ani nedal vědět a že ani ukončení PP nechtěl řešit. Tak jsme sepsali výpověď pro porušení §55 porušení pracovních povinností zvlášť hrubým způsobem (nenastoupil do práce na směnu a nedal o sobě vědět). Sepsáno bylo 15.5., bohužel šéf kvůli dovolené podepsal až 21.5. Pošta mi stále hlásí, že si doporučený dopis nepřevzal (uloženo bylo na poště po neúspěšném předání dne 27.5.), 10 pracovních dní již uběhlo (mělo by to být dle mého 7.6.2013). Do dneška ho eviduji, že má neplacené volno se všemi důsledky. Jen se chci ujistit, že až mi přijde od pošty doručenka, jakým datem ho budu odhlašovat od úřadů? Dnem 15.5. nebo dnem 7.6.2013, kdy končí úložní lhůta u pošty?
Ještě se mi to nikdy nestalo, tak si to radši ověřuji.
Děkuji všem za radu.