Re: zpětná oprava mzdy
Špatně jsem zadávala hodiny "doplnění úvazku" pedagogům. Zadávala jsem je stejně jako nepedagogům, ale pedagog má k odučené hodině ještě dobu nepřímou, takže když odučí 1 hodinu, počítá se mu 1,818 hod. Takže já jim musím zpětně doplatit ke každé hodině 0,818 hod.
Re: zpětná oprava mzdy
musíte dopočítat, ale měla byste opravit i náhrady, protože i ty byly vyplaceny menší. Na ZP a OSSZ přihlašovat nebudete, pouze odvedete pojistné (je to stejné jako když vyplácíte doplatek mzdy po ukončneí PP), budete muset také vystavit nové ELDP. U těch, kteří už u vás nepracují, budete danit beze slevy na dani, příp. i srážkovou daní
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
11. 6. 2013 13:23
Dobrý den,
potřebuji poradit. Opravuji zpětně mzdu za minulé roky. Můžu opravit zpětně za 3 roky ? Co je potřeba udělat, když zaměstnanec už u nás nepracuje ? To ho mám přihlásit na ZP a OSSZ ? Na jak dlouho ? Na jeden den, nebo celý měsíc ? Děkuji za pomoc, nikdy jsem toto ještě neřešila.