Re: služ.auto k soukromému používání
já jim právě nic za PHM nepřidaňuji ve mzdě.. tedy za spotřebované pohonné hmoty... jen to 1%z pořizovací ceny.
Původně to bylo tak, že za soukromé km, jsem jim strhla ze mzdy. Jenže pak se rozhodli, že to za ně bude jen nedaŇOVÝ NÁKLAD pro firmu .. a jim se nic strhávat nebude..a mě to začalo vrtat v hlavě jestli to je vlastně dobře...
Blanka
no, to opravdu neni
temer zadnou "soukr. spotřebu" nelze zauctovat jen nedanove a neprohnat pres mzdy
průser... pardon, došlo mi to až po 5ti měsících budu se muset jít přžiznat...
zkrat jak blázen... :((((
a co teď s tím... leda bych to zaúčtovala jako pohledávku za nimi.... a dali mi to do pokladny nebo jim to strhla z výplaty. to by bylo asi nejlepší . ach jo. .. už vidím jak se tváří...:((
Pokud bylo vedení ochotno financovat soukromé km, tak možná přistoupí na "čtvrtletí - pololetní " prémie ve výši "PHM". Takto se dostane do nákladů společnosti a bude správně zdaněno, docela si dovedu představit reakci dotyčných na sumu po 5 měsících.
tak jsem si to nachystala a spočítala, že bych v květnu dodanila.
Prosím ještě o jednu věc. ve mzdovém listu mi to vyskočí zd.náhrady naturální... budu v tom řádku mít 1%PC a měsíční soukr.km.
Přemýšlím, že bych do května dala 01-05 soukromé km. Fakt je že sociálku to upozorní, že se tam něco dělo.. protože květen vyběhne nahoru a pak od 06 už bude spotřeba tak cca max. 3 tis. k PC auta...
nebo do dubna nechám tak,(v nedaňových nákladech firmy) a od května budu mít papír, že tito pracovníci od května neplatí soukr. km ale přidaňují je ve mzdě...
díky moc
Co kam ve mzdách Vám neporadím a myslím, že pokud situaci vysvětlíte, tak je "platit" budou (dostanou odměnu), protože nedaňový náklad + přidanění jsou hodně drahé benefity. Levněji vyjde odměna cca - dle situace 3000. Zaměstnance "nic " nestojí, firma hradí finančně stejný peníz, ale má daňově uznatelné náklady.
moc děkuji, už jsem to řekla.. dopadlo to OK. mám to opravit tak aby to bylo v pořádku.. a nikdo se netvářiil.. tak aspoň něco..
..v pořádku to tedy stejně nebude... skluz 4 měsíce... ale to nevadí..
děkuji ještě jednou.
jen konstatovali, že naše zákony jsou opravdu super.. a finanční účetní a mzdová aby pořád jen něco studovaly..
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
11. 6. 2013 14:24
Dobrý den, moc prosím o názor a konzultaci.
Vedení se rozhodlo, že dle knihy jízd nebude dávat k úhradě soukromé km (jen vedení) ale že tento náklad zůstane jako nedaňový, DPH se vrátí samozřejmě finančnímu úřadu.
1% z pořizovací ceny však mají ke mzdě
děkuji moc za zkušenosti
Blanka