Re: OT - mateřská školka
o rodičovskou dovolenou nepřijdete, to je název volna u zaměstnavatele. Mohla byste přijít o rodičovský příspěvek, ale o ten taky nepřijdete, když na kontaktním místě nahlásíte, že dítě chodí do školky a budete každý měsíc dokládat potvrzení ze školky, že tam nechodí na více než 4 hod denně.
Re: OT - mateřská školka
Přežít 3 měsíce bez RP nebo nastoupit do práce už v září.
Máme úžasné zákony.......
>>>>dobrý den, budu ráda, pokud by mi někdo odpovědí na
>>>>moji otázku. Moje dcera byla přijata do mateřské
>>>>školky
>>>>od září, ale 3 roky jí budou až v listopadu. Jde mi o
>>>>to, že v našem městě je strašný boj o mš, a když
>>>>budeme platit školkovné od září a podepíšeme papír,
>>>>že
>>>>od
>>>>září bude navštěvovat každý den školku, tak nám místo
>>>>podrží než jí budou 3 roky. Mě se jedná o to, když
>>>>bude vedená, že chodí do školce, přijdu tím o
>>>>rodičovskou
>>>>dovolenou? Jedná se v podstatě o 3měsíce. Popřípadně
>>>>měla bych to někam hlásit? děkuji za odpověď a a
>>>>přeji
>>>>pěknou noc
>>>o rodičovskou dovolenou nepřijdete, to je název volna
>>>u zaměstnavatele. Mohla byste přijít o rodičovský
>>>příspěvek, ale o ten taky nepřijdete, když na
>>>kontaktním
>>>místě nahlásíte, že dítě chodí do školky a budete
>>>každý
>>>měsíc dokládat potvrzení ze školky, že tam nechodí na
>>>více než 4 hod denně.
>>no právě, oficiálně ne, ale papírově musím potvrdit,
>>že tam bude chodit celodenně, jinak nebude moc chodit
>>do školky jak nastoupím do práce. Nebudu mít školku,
>>nebudu mít práci a tím se dostávám do začarovaného
>>kruhu. nevíte prosím jak z toho ven?
>Přežít 3 měsíce bez RP nebo nastoupit do práce už v
>září.
Re: Máme úžasné zákony.......
nevěřím tomu, že tohle je o zákonech. Tohle musí být výmysl školky resp. jejího zřizovatele, který si neuvědomuje, že pokud maminka podepíše, že dítě dává celodenně do školky, že tím přijde o rodič.příspěvek. Pokusila bych se domluvit se školkou, zda nestačí potvrdit, že tam budu dítě dávat na 4 hod denně.
já chápu placení školného, ale předpokládám, že rodiče nebudou muset platit stravné, pokud dítě nebude chodit do školky. Školka by měla pro rodičák potvrzovat faktický stav, tedy to, zda dítě do školky chodilo na 4 hod nebo na více. Nerozumím tomu,proč školka chce potvrzovat, že tam dítě bude chodit na celý den, na to bych se ve školce zeptala.
přesně tak, protože oni to vykazují a tím dostávají peníze, tak mi to zdůvodnila řeiditelka. do práce nastoupit nemůžu dřív, protože mají za mě zástup. Dneska jsem si volala na UP, kam spadám pro vyplácení rod.příspěvků (zřejmě jsem nenapsala to úplně správně) a tam mi paní řekla, že od minulého roku sledují děti do 2let, takže dítě si můžu dát to školky jak chci a rod.příspěvek nepřijdu. Snad jsem to od ní pochopila správně, ještě jsem se ji na to jednou ptala. Opravdu je to složitá situace, protože, když nebudu mít školku, nenastoupím do zaměstnání, tak zaměstnavatel si nechá tu co je místo mě, je starší, děti samostatné, na rozdíl ode mě je v obraze co se děje ve firmě, a tím nastávají finanční otázky. Navíc jedna babička pracuje, druhá je daleko. děkuji moc vaše názory
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
11. 6. 2013 23:38
dobrý den, budu ráda, pokud by mi někdo odpovědí na moji otázku. Moje dcera byla přijata do mateřské školky od září, ale 3 roky jí budou až v listopadu. Jde mi o to, že v našem městě je strašný boj o mš, a když budeme platit školkovné od září a podepíšeme papír, že od září bude navštěvovat každý den školku, tak nám místo podrží než jí budou 3 roky. Mě se jedná o to, když bude vedená, že chodí do školce, přijdu tím o rodičovskou dovolenou? Jedná se v podstatě o 3měsíce. Popřípadně měla bych to někam hlásit? děkuji za odpověď a a přeji pěknou noc