Re: Firma se prodává a stěhuje
Když nebudete souhlasit se změnou smlouvy (změna místa výkonu práce), což nemusíte, zam-tel vám bude muset dát výpověď podle § 52b) a máte nárok na odstupné.
Nevím, jak je to u pracovního úrazu, ale u "normální nemoci" platí sociálka nemocenskou i po skončení PP, dokud nemoc trvá.
Doporučuji kontaktovat zam-tele, aby na vás při tom prodávání a stěhování nezapomněli - To se občas u dlouhodobě nepřítomných stane .
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
12. 6. 2013 12:01
Dobrý den, prosím Vás o radu. Jsem již delší dobu nemocný - měl jsem vážný pracovní úraz. Nyní mi volal kolega, že jim bylo oznámeno, že se firma prodává a stěhuje cca 200 km odtud a že jim bylo oznámeno, že pro ně práce bude.
Já ale nechci, tak daleko cestovat. Je pravda, že pracuji jako montážní dělník v rámci celé ČR, ale přesto se mně tedy zrovna nechce.
Co mohu dělat? Předpokládám, že zaměstnavatel s námi bude muset nějak ukončit stávající smlouvu ....? Měl bych nárok na odstupné, když nebudu souhlasit? A v jaké výši a v jakém paragrafu to najdu?
Další věcí je můj pracovní úraz. Lékař předpokládá, že léčení ještě min. 3 měsíce potrvá.