Re: zaměstnavatel nepřistoupil na výpově
Co si vyžere ?
Že nezná základní pojmy zákoníku práce nebo že místo slušného upřesnění dotazu píše způsobem jako by tady všichni byli jen proto, aby poníženě odpovídali na nesmyslný dotaz ?
A jen pro doplnění - po okamžitém zrušení může taky po zaměstnanci požadovat náhradu škody, která mu vznikla jeho nechozením do práce.
zaměstnanec chtěl ukončit PP dohodou, na kterou zaměstnavatel nepřistoupil. Zaměstnanec z jistých důvodů již do práce nepřišel. Dosud jsou mu vedeny absence, cca 3 týdny.
Otázka tedy zní : jak dlouho může zaměstnavatel vykazovat absence ?
Absence vedete až do doby, než skončí pracovní poměr. Kdy skončí pracovní poměr záleží na schopnostech a znalostech personalisty. PP může trvat klidně dalšího půl roku ... Ovšem za neomluvené absence odvedete zdravotní pojištění ... a jak ho dostanete ze zaměstnance, který u Vás nepracuje, je také na Vás.
>>
>>Pájova odpověď vám nestačí? Nebo jste chtěla vědět,
>>kolik nejvíc áček může psát než PP ukončí? Není to
>>omezené. Bude psát áčka, odvádět za vás ZP, a to tak
>>dlouho, až to bude stát za to se s vámi soudit.
>
>Děkuji paní Líbě za jasnou odpověď , Pájovu odpověď
>jsem v té spletici nějak přehlédla, též díky a přeju
>pěkný tropický den.
>
to mne tedy velmi mrzí, měl jsem snahu pomoci a byl jsem přehlédnut, nevím, jak se s tím psichologycki vyrovnám.
>
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
19. 6. 2013 10:46
dohodou, kolik prosím může psát absencí, než ukončí PP ?
Děkuji