Re: Průměrné oceňování - sklady
Tomu rozumím, ale když jsem po čase reklamovala již naskladněné zboží, vyskladnila jsem ho výdejkou (storno příjmu nelze, neboť je ten příjem před inventurou a software uzavře všechny pohyby před ní, a navíc by na kartě s mnoha pohyby nešlo přecenit zpětně všechny pohyby), ODD od dodavatele jsem měla v původní ceně. Je to v pořádku? a kam zaúčtovat rozdíl v ceně?
Děkuji za odpověď
Z původního dotazu jsem nepochopila, že jde o storno příjmu. Když ho uděláte výdejkou, mám obavy, aby výdejka byla vůbec dobře zaúčtována (výdejky jdou přeci do nákladů) a Vy potřebujete účtovat mínusem na účty pořízení materiálu (111) nebo zboží (131). Storna příjmů by měli být v původních cenách a spadnout do průměrování. Pak by se Vám na 111 nebo 131 spárovala reklamace s ODD od dodavatele bez cenových rozdílů.
Původní dotaz byl od jiného tazatele, já jsem se jen připojila se stejným nebo podobným problémem. Software mi neumožní storno příjmu, takže jinak než výdejkou jsem to nemohla vyskladnit. Zaúčtovala jsem ji jako mínus 111 a cenový rozdíl jsem dala do nákladů. Nevím jestli je to dobře, ale jinak jsem to nevymyslela. Děkuji za odpověď.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
20. 6. 2013 8:22
Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, máme stanoveno, že evidujeme sklady v průměrném oceňování. Zda-li při zpětné expedici (zpětném vrácení položky na sklad) se položka má taktéž průměrovat.
Moc děkuji za Vaši odpověď.