Re: zkuš.doba a těhotenství - prosím zku
neschopenkou si nepomůžete. Záleží na tom, jaký je zaměstnavatel, zda s vámi bude spokojen, zda bude stát o to, abyste pro něj později pracovala. Můžete vyčkat na to, co on udělá, zda vás propustí ve zkušební době nebo si vás nechá. Pokud by vás chtěl propustit ve zkušební době, mohla byste zkusit se s ním domluvit a sjednat smlouvu na dobu určitou třeba do konce září, v tom případě už byste PPM stihla.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
21. 6. 2013 11:34
Dobrý den, z vlastní vůle jsem měnila zaměstnavatele. Nastoupila jsem 3.6.2013 s 3-měsíční zkušební dobou a pracovním poměrem na dobu neurčitou. Hned za 3 dny po nástupu jsem zjistila, že jsem těhotná. Než uplyne zkušební doba, bude na mě těhotenství zřejmě už vidět. Prosím zkušené, aby mi poradili nějaký nejlepší postup, tak abych měla nárok na PPM z pracovního poměru. Nástup na PPM by měl být od 5.12. do 19.12. Samozřejmě bych nejraději pracovala až do nástupu PPM, ale nevím, jak bude zaměstnavatel reagovat. Pomohla bych si s neschopenkou?. Pokud se zaměstnavatel nebude chtít domluvit např. na době určité, tak žádnou šanci asi nemám. Děkuji za rady.