Re: Pomůže ještě někdo?
Zdanit celé. Pořízením zásob klient snížil svůj základ daně již v roce 2011, případně i dříve. Dodaněním se pouze dostal na nulu, jakoby nic nekupoval. Příjmy za staré zásoby v celkových příjmech nejsou, je to v podstatě stejné, jako kdyby zboží koupil až 2012.
Re: Pomůže ještě někdo?
áležýí na tom, co vás mátne víc, jestli názor VV1 nebo
text zákona přesně §23, kde je to snad jasné- pro objasnění
==Do základu daně se zahrne při dalším prodeji nespotřebovaných zásob již zahrnutých do základu daně pouze rozdíl, o který převyšuje cena, za kterou byly nespotřebované zásoby prodány, cenu nespotřebovaných zásob zahrnutých do základu daně. ==
Bohužel vaše rozhodnutí nezáleží na vašich znalostech
alepouze natom k čemu se "přikloníte" Hezký den
Re: Daňaři-jak zapsat do DPFO?
Já jsem měla před rokem podobný případ a udělala jsem to tak, že za rok 2010 jsem dodanila zásoby a v roce 2011 jsem příjmy snížila o hodnotu zásob, které byly dodaněny (byly prodány) a z toho udělala % výdajů. Příjmy jsem uvedla do ř.101, výdaje do ř.102. Snad to bylo správně.
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
OSVČ, nezapomeňte změnit zálohu na zdravotní a sociální pojištění už za leden
Někdo se psem, jiný s Ámosem. Co popřála k Vánocům a novému roku vláda na sítích?
Kdy letos podat přiznání a přehledy OSVČ? Tady je daňový kalendář pro rok 2026
Změny, které přináší rok 2026 do oblasti zaměstnávání
Velký rozcestník změn v roce 2026, které se týkají podnikatelů
Nová sleva na sociálním pojistném v roce 2026
21. 6. 2013 13:45
Dobrý den, prosím o radu. Klient přešel v roce 2012 na výdaje procentem (podává DP až nyní). Podal dodatečné DP za rok 2011, kde dodanil zásoby a závazky. Nerozumím zákonu o DP, §23,odst.8 .....co udělat s těmito zásobami v roce 2012, když byly prodány? Děkuji a přeji hezký den