Re: Nechtěná nemocenská
A proč by to ten lékař dělal ? Nic mu to nenařizuje. Když řekl, že je pozdě, tak tím asi dal najevo, že nic stornovávat nebude. Navíc paní píše, že byla celkem mimo, takže asi neschopenku dal zcela oprávněně. Moje lékařka, když rozhodne o neschopence a pacient ji odmítne, taky si nechá podepsat odmítnutí. Takže lékař by vypadal jako blázen - neschopenku vydá,j pacient neprotestuje a pak si vzpomene, že ji nechce a on bude měnit své původní rozhodnutí, že neschopnost nebyla potřeba ? Moc tomu teda nevěřím. Kdyby byl ochoten tak by to udělal při její první kontrole, teď si myslím, že opravdu už nic nenadělá.
Když tu neschopenku neodevzdá zaměstnavateli a domluví si dovolenou, tak jí bude zúčtovaná dovolená a při kontrole ze strany sociálky pak bude možná nesoulad mezi vyloučenými dny. Sociálka pak ale rozhodně nebude trvat na tom, aby zaměstnavatel předělal výplaty (třeba před rokem). Já myslím, že se nic nestane.
Souhlasím. Když to nebude chtít lékař u OSSZ zrušit, a zaměstnavatel vám povolí čerpání dovolené (pro zaměstnavatele je to v podstatě výhodné, protože stejně jste tam nebyla a musel by vám povolit čerpat dovolenou jindy), neodevzdáte neschopenku. Ale v případě pozdější nemoci bude OSSZ řešit. Proto je lepší řešit hned, i když přes lékaře, ale se vším všudy (tedy se stornem neschopenky).
Objednejte si zdarma náš týdenní newsletter. Aktuální články a důležité informace tak budete mít vždy po ruce ve svém mailu.
Aktualizujeme další formuláře pro daňové povinnosti
Pozor na sváteční nákupy, v tyto dny budou obchody zavřené
Kdo bude mít v roce 2026 nárok na předčasný důchod?
Ten umí to a ten zas tohle. Připomeňte si příběhy šikovných podnikatelů za rok 2025
10 nejvtipnějších vánočních reklam všech dob
Situace, kdy nemusí OSVČ platit zálohy na sociální pojištění
22. 6. 2013 11:19
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, jestli ještě můžu něco udělat pro to, aby mi neplatila nemocenská. Ve středu mi na ORL napsali nemocenskou a tím, že jsem byla hodně mimo, tak mi to vůbec nedošlo, když jsem přišla na kontrolu v pátek, tak mi řekli, že je již pozdě, protože papír už odeslali. Mám spoustu staré dovolené a tak se mi nechce být teď tři dny zadarmo doma ( v pátek mi nemocenskou ukončili). Je nějaká možnost zaslat na pojišťovnu žádost o zrušení nemocenské?
Děkuji za radu.